KIRJABLOGI

Mainos
TEKSTI MARJA KASANEN | 20.8.2014 | KOLLEGA.FI
Puhetaitoja oppimaan

Puhumisen taito ei ole monellekaan luontaista. Etenkin suomalaisessa kulttuurissa julkista puhumista on pidetty itsensä esille tuomisena, eikä sitä ole katsottu hyvällä. Puhuminen on kuitenkin nykymaailmassa mitä suurimaassa määrin vaikuttamista, jota kannattaa ja voi opetella.

Loista puhujanaPuhumisen taito, halu ja uskallus kuluvat filosofian maisteri Oili Valkilan mukaan kaikille. Viestinnän ja vuorovaikutuksen kouluttajana toimiva Valkila on kirjoittanut käytännönläheisen kirjan Loista puhujana, joka opastaa puhumisen saloihin.

Kirja jakautuu kahteen osaan. Alkupuolella käsitellään teoriaa ja puheeseen valmistautumista, joka on monivaiheinen prosessi. Toisessa osassa seitsemän tunnettua puhujaa kertoo omista kokemuksistaan ja antaa esiintymisvinkkejään.

Kirjassa esitellään puhe-esityksen teko vaihe vaiheelta. Siihen kuuluvat muun muassa puheen tavoitteiden ja sisällön määrittely. Tärkeä lukunsa on myös puheen rakennetta koskeva osio, jossa käsitellään puheen aloitusta, itse puheen pitämistä ja sen lopetusta konkreettisine esimerkkeineen ja neuvoineen. Huomiota kiinnitetään myös äänenkäyttöön ja -huoltoon. Teoriaosan lopussa puhutaan lähes kaikkia vaivaavasta esiintymisjännityksestä ja sen peittoamisesta.

Toisessa osassa karismaattiset esiintyjät kertovat, miten laittavat itsensä likoon esiintymistilanteissa. Haastateltavina ovat Mato Valtonen, Riitta Saarikangas, Jani Toivola, Mikael Jungner, Ben Furman, Tuija Rummukainen ja Martti Vannas. Kullakin henkilöllä on oma persoonallinen tapansa niin valmistautua kuin esiintyä ja omat kikkansa eri tilanteiden varalle.

Kirja on helppolukuinen ja selkeä. Kirjaa voi käyttää oppaana, jonka voi kaivaa esille joka kerta, kun puheen teko tulee ajankohtaiseksi. Itse pidin etenkin kirjan loppuosasta, jossa kokeneet esiintyjät kertovat avoimesti valmistautumistavoistaan ja suhteestaan puhumiseen.

Loista puhujana sopii jokaiselle, ja etenkin aloittelijalle, joka tarvitsee neuvoja puheen tai esityksen pitämiseen. Yksistä kansista löytyy kaikki tarpeellinen, jonka avulla voi saada potkua esitykseensä.

Kirjan nimi
Kustantaja
Painovuosi
Sivumärä
Hinta
Loista puhujana
Suomen Yrityskirjat Oy
2014
208 sivua
48 euroa

 

 

 

 

 

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)