PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA ERKKI KASANEN | 6.8.2014 | KOLLEGA.FI
Paluu arkeen

Useimpien kesälomat ovat jo takana. Kesä ei kuitenkaan näytä vielä hiipumisen merkkejä, vaan helteet senkun jatkuvat. Työarkeen palaaminen ei näillä keleillä käy kaikilta ihan käden käänteessä, vaan omaa rytmiä on haettava muutama päivä. Sopeutumistaan voi helpottaa vaikka työpistettä vaihtamalla tai ottamalla etätyöpäivän. Itse kannan välillä läppärin pihalle ja teen töitä puiden varjossa. Silloin ajatuksetkin virtaavat paremmin ja keskittyminen on helpompaa.

Työhön ja arkeen palaaminen on syyskauden ensimmäisen lehtemme teemana. Pehmeä laskeutuminen on päivän sana lomaltapaluussa, kuten voit lukea Takaisin työrytmiin -jutusta. Psykologian tohtori Kirsi Ahola kertoo artikkelissa, että paras keino selvitä tilanteesta on yksinkertaisesti hyväksyä muutoksen rasittavuus ja antaa itselleen aikaa sopeutua.

Jotta työasiat eivät veisi heti täysin mennessään ja ettei uupumus iskisi ennen aikojaan, kannattaa lukea Carita Nybergin juttu tukipilareista. Tasapainon avaimet -palstalla kerrotaan, miten tukipilarit auttavat arjen tasapainoilussa ja elämänhallinnassa.

Elämä järjestykseen -palstalla Eeva Heinonen puolestaan käsittelee arjen ihanuutta. Hän muistuttaa, että rutiinit tekevät elämästämme helpompaa ja että syksyllä puhaltavat uudet raikkaat tuulet pöllyyttävät vanhat ajatuksemme.

Coaching-palstalla puhutaan työnteon tavoista. Menestykseen on totuttu liittämään kova työ ja vääntäminen. Kolumnissaan Sandy Talarmo kyseenalaistaa uskomukset ja väittää, että kevyemmillä mielikuvilla pääsee mukavammin aivan yhtä pitkälle.

Vierailija-blogissa kirjoittaa tällä kertaa Maarit Laurento, joka käsittelee luottamusta ajan näkökulmasta. Luottamustamme koetellaan aika ajoin ja Laurennon mukaan nämä periodit haastavat meitä ottamaan vastuuta omista uskomuksistamme – periksi antamatta.

Henkilöjutussa tutustumme Sini Rantamaan, joka on alanvaihtaja. Pitkän pankkiuran juristina tehnyt Rantama aloitti viime vuonna yrittäjänä ja toimii nyt työkykyjohtamisen valmentajana. Muutos ei tapahtunut hetkessä ja vaati pitkän kypsyttelyn, mutta valmentamista rakastava Rantama on uudesta työstään ja elämäntilanteestaan innostunut.

Kesäkilpailumme, jossa kysyimme, millä keinoilla pääset loman jälkeen työrytmiin kiinni, päättyi viime sunnuntaina. Saimme yli 630 vastausta! Suosituimpia keinoja olivat unirytmin muuttaminen ajoissa, työhönpaluuseen orientoituminen, töiden rauhallinen aloittaminen, hommiin tarttuminen, oikein asennoituminen, työkavereiden tuki ja rutiineihin turvautuminen. Kilpailun palkinnon, Gollan 70 euron arvoisen Maelie-läppärikassin, voitti Katri Palokangas Jyväskylästä. Onnittelut Katrille ja kiitokset kaikille osallistujille!

Uusi kilpailu pyörähtää heti käyntiin. Tällä kertaa kysymme, aiotko aloittaa tai jatkaa syksyllä jotain harrastusta sekä miksi harrastat sitä? Vastaamalla voit voittaa Minervan kustantaman Markku Ojasen Tunteet vai järki -kirjan. Vastausaikaa on 31.8. asti. Kannattaa osallistua!

Uudet jutut ilmestyvät kahden viikon kuluttua keskiviikkona 20.8. Tilaa uutiskirjeemme, niin pysyt ajan tasalla.

Rentoa työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)