VIERAILIJA

Mainos
TEKSTI MAARIT LAURENTO KUVA ILKKA ÄRRÄLÄ | 4.6.2014 | KOLLEGA.FI
Tartu tilaisuuksiin

Oxfordin yliopiston psykologian professori Richard Wiseman (Onnen tekijät – Neljä menetelmää tuurin parantamiseksi, 2003) on kartoittanut, miten onnekkaiksi itseään kutsuvat ihmiset ajattelevat. Wiseman huomasi, etteivät tulotaso, älykkyys tai muu vastaava olleet yhteydessä onnen kokemiseen. Onnekkuuden salaisuus on hyvin yksinkertainen: oikea elämänasenne ratkaisee. Jos koet itsesi onnekkaaksi ja jos kiperissäkin tilanteissa näet asian positiiviset puolet, on todennäköistä, että valitset tulevaisuuden kannalta oikein. Jos odotat tulevaisuudelta hyvää, sitä todennäköisesti saatkin.

Onnekkuuden herkkyysperiodi

Ajan näkökulmasta voidaan hahmottaa ja nostaa esiin henkilökohtaisia herkkyysperiodeja, jolloin onnekkuuden asennetta kannattaa eritoten harjoittaa.

Maarit Laurento on astrologi, yrittäjä ja kouluttaja.
Maarit Laurento on astrologi, yrittäjä ja kouluttaja.

Onnekkuusherkkyysperiodi kerran kahdessatoista vuodessa on noin vuoden mittainen jakso, johon kannattaa asennoitua kuin jouluun keskellä kesää; on lahjojen saamisen ja jakamisen aika. Mahdollisuuksia tarjoutuu ja ilmassa on nostetta. Milloin viimeksi koit olevasi keskellä onnenkantamoisia ja uusia mahdollisuuksia sateli eteesi? Tilaisuus toisensa perään avasi sinulle ovia ja elämäsi tuntui aukeavan juuri oikeisiin suuntiin?

Vaikka kyse on prosessista, joka kestää kaksitoista vuotta, heti kauden alussa kannattaa olla herkkänä havaitsemaan heikkoja signaaleja ja ideanpoikasia, joista tulevien vuosien aikana voi luoda unelmiensa kokonaisuuden. Kun istut linja-autossa matkalla kohti tuiki tavallista työpäivää, saatat kuulla naapurimatkustajien keskustelun, josta jokin sana tai käsite alkaakin pyöriä päässäsi ja kehittää omaa juttuaan matkan ajan. Jokin asia on niinsanotusti kolahtanut ja jäänyt vaivaamaan idealla: Voisinko minäkin toimia siten? Olisinko valmis tekemään juuri niin?

Tällainen on vasta itu ja alku, joka kannattaa kirjata vaikka ideapäiväkirjaan. Ehkei juuri sellaiselle ole tällä hetkellä konkreettisia mahdollisuuksia, mutta kun nämä puolikkaat lauseet, ideanpoikaset ja villit visiot joskus jatkossa kohtaavat toisen puolikkaansa, unelma saa lisäpontta. Älä siis ylenkatso unelmaa, vaan kirjaa se ylös. Pienistä ideoista kasvaa suuria kokonaisuuksia.

Itse aloitusvuonna on hyödyllistä vain aloittaa asioita, jotka todella vetoavat sinuun. Kyse voi olla muiden näkökulmasta mitättömistäkin asioista, mutta tärkeimpinä motiiveina ajassa ovat omat intressisi. Mikä on siis sinun unelmasi? Mitä olet aina halunnut tehdä, mutta toteutukseen ei vielä ole tarjoutunut mahdollisuutta? Tee aikamatka viime aloitusvuoteesi ja käy ajatuksella läpi silloiset unelmasi sekä visiosi.

Aikamatka

Juuri tällä hetkellä ja itse asiassa jo viime kesästä lähtien on Rapujen aika asennoitua onnekkaiksi, astua oman elämänsä parrasvaloihin ja tarttua viisin käsin tilaisuuksiin, unelmoida ja tehdä elämänsä diilejä. Kyse voi olla hyvin yllättävistäkin mahdollisuuksista ja jopa riskienotosta. On aika aloittaa uusi 12-vuotinen kausi. Voit vertailun vuoksi tehdä aikamatkan myös edellisen vastaavan kauden alkuun, joka oli noin 12 vuotta sitten eli 2001 – 2002.

Kaksosilla vastaava kahdentoista vuoden aloitusaika on ollut kesästä 2012 kesään 2013.

Härkien aloitus 2011 kesästä 2012 kesään.

Oinaiden aloitus keväällä 2011.

Kalojen aloitus vuonna 2010.

Vesimiesten aloitus vuonna 2009.

Kauriiden aloitus vuonna 2008.

Jousimiesten aloitus vuonna 2007.

Skorpionien aloitus vuonna 2006.

Vaakojen aloitus syksystä 2004 syksyyn 2005.

Neitsyiden aloitus syksystä 2003 syksyyn 2004.

Leijonat ovat juuri oman edellisen 2002 (kesä) – 2003 (kesä) alkaneen kautensa lopussa ja voivat analysoida, minkälaisen kokonaisuuden/kokonaisuuksia he ovat kuluneiden kahdentoista vuoden aikana rakentaneet. Tänä kesänä kannattaa tehdä yhteenveto ja tilinpäätös kuluvasta kaudesta sekä alkaa jo ottaa varaslähtöjä uuteen. Mikä uusi projekti tai idea voi siis tuottaa iloa ja onnea sinulle seuraaviksi kahdeksitoista vuodeksi?

Lisätietoa Maarit Laurennosta ja Time Coachingista löydät osoitteesta www.timecoaching.info.

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Tätä artikkelia on kommentoitu yhden kerran.

  1. merja kommentoi 8.6.2014 klo 08.59
    Todella inspiroivaa, ja antaa ajateltavaa, kiitos.

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)