PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA ERKKI KASANEN | 18.6.2014 | KOLLEGA.FI
Rennolla otteella

Vihdoinkin on se aika vuodesta, jolloin saa hellittää ja nauttia luonnon vehreydestä, lintujen laulusta, auringonpaisteesta, laineiden liplatuksesta ja vapaudesta eli kesälomasta. Pitkän kevätrupeaman jälkeen jokainen on lomansa ansainnut, ja lomalla on lupa tehdä kaikkea mukavaa.

Useille meistä lomalle lähtö kuitenkin ottaa koville, kun kaikkia töitä ei ehdi saada valmiiksi. Ennen lomalle lähtöä töitä tehdäänkin kaksin verroin ja tuplanopeudella, ja sitten lomalle jäädään aivan nääntyneinä, kertoo psykologian tohtori Kirsi Ahola lehtemme jutussa. Stressiä voi Aholan mukaan vähentää etukäteissuunnittelulla, jolloin työasioista pääsee kunnolla irti loman alkaessa.

Coaching-palstalla keskitytään itsensä kuuntelemiseen ja elämän päämäärien tarkisteluun, johon loma-aika sopii mainiosti. Joskus meiltä jää käsijarru päälle, mutta sen vapauttaminen ja päämääriin eteneminen on vain itsestä kiinni, sanoo Sandy Talarmo kolumnissaan.

Työelämän psykologiaa -palstalla käsitellään luonnon elvyttävää vaikutusta meihin. Metsän hiljaisuus ja luonnossa oleskelu suovat lepoa äänten täyttämästä arjesta ja luovat harmoniaa, kertoo Heli Heiskanen kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa Pirkko Tavaila pohtii miesten ja naisten kommunikointieroja. Kun mies ja nainen oppivat kommunikoimaan ja tunneäly yhdistetään kykyyn fokusoida voimat yhteen päämäärään, on Tavailan mukaan mahdollista luoda voittoisa kumppanuus ja saavuttaa mitä vain.

Elämä järjestykseen -palstalla käsitellään pakonomaista keräilyä, joka on vakava ongelma asianomaiselle itselleen ja tämän läheisille. Anne te Velde-Luoma valottaa kolumnissaan ilmiötä, joka on Suomessa vielä melko tuntematon. Tämän kolumnin myötä te Velde-Luoma jättää jäähyväiset palstalle, jota on ollut kirjoittamassa lehden alusta asti. Kiitän Annea hyvistä kirjoituksista, jotka ovat antaneet itse kullekin ajattelemisen aihetta.

Kirjapalstalla arvioimme tällä kertaa lomatunnelmissa Taru Hermunen-Kuuselan kirjoittaman e-kirjan Onnistumisen avaimet golfarille.

Viime sunnuntaina päättyi lehtemme kilpailu, jossa kysyimme, miten rentoudut lomallasi. Saimme reilusti yli 200 vastasta! Ylivoimaisesti suosituimpia rentoutumiskeinoja olivat mökkeily, kirjojen lukeminen ja matkustelu. Muita suosittuja keinoja olivat nukkuminen, auringon ottaminen, uiminen, lepääminen, ulkoilu ja perheen ja ystävien kanssa oleilu. Kilpailun palkinnon, Reidar Waseniuksen Briim Aivobic 2 -cd-levyn, voitti Pia Heinonen Haminasta. Onnittelut Pialle ja kiitokset kaikille osallistujille!

Kesäkilpailumme pyörähtää saman tien käyntiin. Kurkistamme jo kesälomakauden loppuun ja kysymme, minkälaisilla keinoilla pääset loman jälkeen työrytmiin kiinni? Vastaamalla voit voittaa Gollan tyylikkään Maelie-läppärikassin, johon mahtuu 16” kannettava tietokone. Beigen laukun arvo on 70 euroa. Vastausaikaa on 3.8. asti. Kannattaa osallistua!

Toimitus lomailee koko heinäkuun ja syyskauden ensimmäinen lehti ilmestyy keskiviikkona 6. elokuuta. Sitä ennen julkaisemme heinä- ja elokuun energiakuvat.
Tilaa uutiskirjeemme, niin pysyt ajan tasalla!

Aurinkoista kesää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)