PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA STUDIO ADESSA | 4.6.2014 | KOLLEGA.FI
Muutos lähtee itsestä

On vanha totuus, että maailma muuttuu vain itseään muuttamalla. Itsensä muuttaminen ei kuitenkaan ole helppoa, vaikka siihen olisi halua, sillä se vie väistämättä oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Joskus muuttumisesta tulee ainoa vaihtoehto, kun omista tottumuksista ja vanhoista uskomuksista rakennettuun häkkiin ei enää kerta kaikkiaan mahdu. Muutos vie aina eteenpäin, vaikka muutoksen pyörteissä ei siltä aina tuntuisikaan.

Muutoksen vaikeutta pohditaan Vierailija-blogissa, jossa Maaretta Tukianen tarttuu muutoksen esteisiin. Sisäinen sabotoijamme haluaa meidän toimivan samalla tavalla kuin aina ennenkin, mikä estää meitä muuttumasta, hän kirjoittaa kolumnissaan. Itselleen voi antaa luvan kokeilla uusia asioita. Yksikin askel riittää, sillä se voi johtaa suoranaiseen muutosten vyöryyn.

Muutoksia ei ainakaan pelkää energinen ja aikaansaava Susanna Blomqvist, joka johtaa Saintex Osakeyhtiötä. Pankkiuran kautta sukunsa yritykseen päätynyt Blomqvist kertoo lehtemme haastattelussa kuinka hän toimitusjohtajaksi tullessaan uudisti tehtaan toimintaa, nosti tiimityön arvoonsa ja toi suomalaiseen katukuvaan pehmeät kuvioheijastimet, joiden maailmanvalloituksenkin hän on jo ehtinyt aloittaa.

Tasapainon avaimet -palstalla käsitellään motivaatiotekijöitä. Kun lomallelähtijöiden motivaatiotekijät ovat samanlaiset, on luvassa sopuisa loma, mutta niiden ollessa erilaiset, syntyy taatusti kitkaa. Carita Nyberg antaa kolumnissaan vinkkejä toisen lomatoiveiden ymmärtämiseen.

Vierailija-blogin toinen kirjoittaja Maarit Laurento pohtii onnekkuutta ajan näkökulmasta. Kerran kahdessatoista vuodessa kullakin tähtimerkillä on vuoden mittainen mahdollisuuksien jakso, johon kannattaa tarttua. Laurento antaa kirjoituksessaan vinkkejä periodien havainnointiin.

Muutosaiheeseen liittyen olemme arvioineet Kollega.fi testaa -palstalla Daniel Sá Nogueiran ja New.me-tiimin tekemän Change Your Life -videokurssin, jonka avulla voi valmentaa itseään. Arvion lopussa lisäksi linkki, josta pääset tutustumaan kurssin lyhytversioon ilmaiseksi!

Olethan muistanut osallistua kilpailuumme? Kysymme, miten aiot rentoutua kesälomalla? Vastaamalla voit voittaa Reidar Waseniuksen Briim aivobic 2 -cd-levyn, jonka avulla voi treenata aivojaan ja kehittää keskittymiskykyään. Vastausaikaa on 15.6. asti.

Uudet jutut ilmestyvät kahden viikon kuluttua keskiviikkona, jolloin on vuorossa kevätkauden viimeinen numero. Tilaa uutiskirjeemme, niin pysyt ajan tasalla.

Vaiherikasta työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)