KOLLEGA.FI TESTAA

Mainos
TEKSTI MARJA KASANEN | 21.5.2014 | KOLLEGA.FI
Mielenhallintaa aivobicillä

Aivot ovat kovilla nykypäivän työelämässä. Hälinää ja keskeytyksiä täynnä olevassa työympäristössä tarvitsemme etenkin keskittymiskykyä ja muistia. Näitä taitoja on mahdollista kehittää harjoittelemalla.

Yksi tapa treenata aivojaan on aivobic, jonka aivovalmennuksen pioneeri Reidar Wasenius on kehittänyt. Aivobic on harjoitusmuoto, jonka tarkoituksena on kehittää keskittymiskykyä ja oppia pitämään ajatukset tiukasti tässä hetkessä. Aivobicissä liikutaan korvien välissä lukujanalla, esimerkiksi parillisilla luvuilla nollasta kahteenkymmeneen ja takaisin. Numerot lausutaan hiljaa mielessä musiikin tahdissa.

Briim Aivobic 2 -cd-levy koostuu johdannosta, alkulämmittelystä ja viidestä harjoituksesta sekä loppujäähdyttelystä ja -rentoutuksesta. Johdannossa kerrotaan, mistä aivobicissä on oikein kysymys, ja myös aloittelija pääsee helposti mukaan juoneen. Levyn harjoitukset alkavat rauhallisesti ja harjoitukset toistetaan aina pariin kertaan, että kuulija pysyy kärryillä, minkä jälkeen tulee oman harjoittelun vuoro.

Harjoituksissa edetään kolmen, neljän tai viiden numeron välein, joten on hyvä kerrata näiden lukujen kertotaulut, jos ne ovat päässeet ruostumaan. Perusharjoitusten tahti on melko letkeä, mutta harjoitusten vaikeutuessa rytmi kiihtyy ja lukujanat pitenevät.

Omasta mielestäni vaikeimpia harjoituksia olivat kahden lukusarjan tekeminen yhtä aikaa, mikä vaatii aikamoista mielen koordinaatiota. Kerralla ne eivät onnistuneet, vaan vaativat lisää harjoittelua. Loppujäähdyttelyssä palataan taas yksinkertaisempiin harjoituksiin, jotka tuntuvat monimutkaisten lukusarjojen jälkeen helpoilta.

Arvio

Harjoittelu vaatii rauhallista ympäristöä ja aikaa. Harjoituksiin on keskityttävä täysillä, kuten niiden tarkoitus onkin. Vaikeissa harjoituksissa rytmistä tippuminen harmitti, mutta toisaalta onnistuneet suoritukset lisäsivät itsevarmuutta. Kun levyn on käynyt läpi, on helppo palata yksittäisiin harjoituksiin vaikka keskellä työpäivää.

Aivobic-harjoitukset sopivat kaikille, jotka haluavat kehittää keskittymiskykyään ja treenata aviojaan.

Faktat

Tuote: Briim Aivobic 2 -cd-levy
Tekijä: Reidar Wasenius, Briim
Kesto: yhteensä noin tunti
Hinta: 30 euroa
Lisätiedot: www.briim.fi

 

Taustatietoa Kollega.fi testaa -palstasta

Palstalla arvioidaan erilaisia hyvinvointiin ja työhyvinvointiin liittyviä tuotteita, palveluita, tavaroita, tapahtumia ja laitteita.

Jos pidit palstan jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)