PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA STUDIO ADESSA | 23.4.2014 | KOLLEGA.FI
Valitse asenteesi

Valinnat ohjaavat elämäämme, teemme ne sitten tietoisesti tai huomaamattamme. Ja olemme myös itse vastuussa omista valinnoistamme. Elämä ei aina ole reilua ja ikäviä asioita sattuu, mutta pointti onkin siinä, että voimme valita, miten suhtaudumme asioihin.

Tartumme kuitenkin herkästi martyyriuteen ja uhriutumiseen silloin, kun pomo haukkuu, projekti epäonnistuu tai potkut uhkaavat. Sen sijaan voisimme ajatella, että pomo saattaa olla stressaantunut, huonosti menneestä projektista voi oppia tulevia varten ja potkuistakin voi aueta uusi mahdollisuus. Kun antaa itselleen toivoa, elämä näyttää paljon valoisammalta.

Voimme itse vaikuttaa kohtaloomme omalla asenteellamme ja käyttäytymisellämme, sanoo työyhteisöjen vuorovaikutuskouluttaja Pekka Hämäläinen lehtemme haastattelussa. Hänen mukaansa positiivinen asenne auttaa löytämään vaikeissakin tilanteissa lohdullisen näkökulman. Negatiivisten ajatusten kääntäminen positiivisiksi ei kuitenkaan ole ihan helppoa, mutta siihenkin on Hämäläisen mukaan olemassa hyvä työkalu: mielikuvat. Niiden avulla voimme muuttaa omaa todellisuuttamme ja luoda itsellemme hyvän elämän.

Juttuun ja aiheeseen liittyen arvoimme myös kirjapalstalla Hämäläisen kirjan Elämisen vimma ja syvä ilo.

Valinnoista puhutaan myös Coaching-palstalla, jossa Sandy Talarmo käsittelee lempeän muutoksen tekemistä. Muutos toteutetaan Talarmon mukaan pienillä tietoisilla valinnoilla läsnäolevassa hetkessä. Kun tulee tietoiseksi omista valinnoistaan, huomaa millaiset valinnat ovat itselle tarkoituksenmukaisia.

Työelämän psykologiaa -palstalla käsitellään tällä kertaa tietoisen läsnäolon voimaa. Tämä mindfulnessinakin tunnettu menetelmä vahvistaa hyvinvointia ja vähentää stressiä. Heli Heiskanen kertoo, miten hyväksyvä tietoinen läsnäolo auttaa meitä irtaantumaan mielen vallasta ja jatkuvan tekemisen kehästä.

Oikeassa olemisen vaikeutta pohditaan Hyvinvointi-blogissa, jossa Pirkko Tavaila kirjoittaa kritiikin antamisesta ja vastaanottamisesta. Kuinka ilmaista esimiehelle tai asiakkaalle, että tämä on väärässä? Ja kuinka hyviä olemme itse ottamaan rakentavaa kritiikkiä? Kolumnissaan Tavaila antaa vinkkejä kritiikin sietokyvyn kasvattamiseen.

Tasapainon avaimet -palstalla jatkuu arkkityypeistä kertova artikkelisarja. Arkkityyppejä on kaikkiaan seitsemän, joista kaksi ensimmäistä, taitajan ja tarinoijan, Carita Nyberg esitteli sarjan ensimmäisessä osassa kaksi viikkoa sitten. Nyt vuorossa ovat aikaansaava soturi ja karismaattinen kuningas.

Viime sunnuntaina päättyi lehtemme kilpailu, jossa kysyimme, haluaisitko vaihtaa työpaikkaa ja miksi. Vastauksia tuli yli 300. Vastaajista 70 prosenttia viihtyy työssään eikä halua vaihtaa työpaikkaansa. Syitä tähän olivat muun muassa mukavat työkaverit, hyvä esimies ja haastavat työtehtävät. Olipa muutama jopa unelmatyössään. Loput 30 prosenttia vastaajista haluaa vaihtaa työpaikkaa muun muassa huonon työilmapiirin, kehnon palkan ja tylsien työtehtävien vuoksi. Osa vastaajista kaipasi myös kokopäiväiseen ja vakituiseen työhön. Kilpailun palkinnon, Pauli Aalto-Setälän ja Mikael Saarisen Innostus-kirjan voitti Sam Tallberg Espoosta. Onnea voittajalle ja kiitokset kaikille osallistujille!

Uusi kilpailu käynnistyy saman tien. Tällä kertaa kysymme, mistä lehtemme jutusta pidit eniten ja mitkä lehtemme aiheista kiinnostavat sinua eniten. Vastaamalla voit voittaa yllämainitun Pekka Hämäläisen kirjan Elämisen vimma ja syvä ilo. Vastausaikaa on 18.5. asti.

Uudet jutut julkaisemme jälleen kahden viikon kuluttua keskiviikkona. Tilaa uutiskirjeemme, niin pysyt ajan tasalla.

Valoisaa työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)