PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA STUDIO ADESSA | 9.4.2014 | KOLLEGA.FI
Sitkeyttä tarvitaan

Päämäärään pääseminen vaatii yleensä ponnisteluja. Mikään ei tapahdu itsestään, vaan asioiden eteen on tehtävä töitä. Työelämässä meille asetetaan tavoitteita ja päämääriä enemmän kuin kylliksi. Niiden saavuttamiseksi tarvitaan taitojen lisäksi aimo annos peräänantamattomuutta ja sitkeyttä. Nämä ominaisuudet tuntuvat olevan jo melkein katoavaa kansanperinnettä, sillä nykyajan työelämä suosii ulospäin suuntautuneisuutta, nopeutta ja näennäistä tehokkuutta. Ilman sitkeyttä ei kuitenkaan mitään projektia viedä päätökseen eikä tulosta synny.

Hyvä esimerkki peräänantamattomuudesta ja sitkeydestä on organisaatiokonsultti ja coach Kristiina Harju, joka on määrätietoisesti päässyt päämäärinsä. Lehtemme haastattelussa Harju kertoo aina seuranneensa visiotaan ja toteuttaneensa täysillä projektejaan, vaikeuksista välittämättä. Ahkeroinnin tuloksilla hän myös toteutti pitkäaikaisen haaveensa ja osti asunnon Ranskasta – ja viettää nyt unelmiensa elämää.

Tasapainon avaimet -palstalla perehdytään arkkityyppeihin, joita Carita Nyberg käsittelee kolumnissaan. Arkkityypit auttavat meitä ymmärtämään vahvuuksiamme, luontaisia lahjojamme ja heikkouksiamme. Arkkityyppejä on kaikkiaan seitsemän ja jokainen meistä ilmentää yhtä tai kahta tyyppiä. Arkkityyppi-artikkelisarjan ensimmäisessä osassa esitellään luova taitaja ja viihdyttävä tarinoija. Sarja jatkuu lehden seuraavissa numeroissa.

Elämä järjestykseen -palstalla Eeva Heinonen ihmettelee oravanpyörää, jota itse pyöritämme. Hänen havaintojensa mukaan pidämme täpötäyttä kalenteria vakavasti otettavan ihmisen mittana ja painamme tauotta töitä peläten ettemme ole mitään ilman työtä – vaikka oravanpyörästä voi myös hypätä pois.

Vierailija-blogissa kirjoittaa tällä kertaa Maarit Laurento. Hän käsittelee aikuiseksi tulemista, joka tapahtuu ajan näkökulmasta vasta 29-vuotiaana. Sitä edeltävä kaksikymppisyyden aika on kokeilujen ja valintojen tekoa eri polkuja pitkin, joita jokainen meistä on aikanaan kulkenut.

Kirjapalstalla arvioimme Elina ja Kari Hiltusen tulevaisuutta käsittelevän kirjan Teknoelämää 2035.

Olethan muistanut osallistua lehtemme kilpailuun, jossa kysymme, haluaisitko vaihtaa työpaikkaa. Palkintona Pauli Aalto-Setälän ja Mikael Saarisen kirjoittama Innostus-kirja. Vastausaikaa on 20.4. saakka.

Uudet jutut ilmestyvät jälleen kahden viikon päästä. Tilaa uutiskirjeemme pysyäkseksi ajan tasalla.

Määrätietoista työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

 

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)