HYVINVOINTI

Mainos
TEKSTI PIRKKO TAVAILA KUVA EMILIA RAUNIO | 26.3.2014 | KOLLEGA.FI
Ylellisyys lähtee ytimestä

Ihminen on hämmentävän epälooginen olento. Me asumme, pukeudumme ja ehostamme itseämme laadukkaasti, mutta ostamme ruokaa, jonka tärkein valintakriteeri on ”edullisuus”. Mikä ihmeen oikosulku saa meidät olettamaan, että päälle liimatulla laadulla voisi rakentaa laadukkaan kokonaisuuden? Olipa kyse tavarasta, palvelusta tai ihmisestä, ylellisyys lähtee ytimestä.

Pirkko Tavaila on kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin keskittynyt health coach.
Pirkko Tavaila on kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin keskittynyt health coach.

Uskon vakaasti, että jokainen ihminen ansaitsee ylellisen elämän (kukin määrittelee ylellisyyden omalla tavallaan). On äärimmäisen tärkeää suoda itselleen parasta mahdollista kaikilla elämän alueilla. Universumin lainalaisuuksista johtuen itseään kannattaa kohdella kuin kalleinta aarretta.

Kun rakastat itseäsi ehdoitta ja kohtelet itseäsi kuin kalleinta aarretta, ennen pitkää ympäristökin alkaa kohdella sinua kuin kallista aarretta.

Liian usein kaadumme ensimmäiseen ojaan eli kuorruttamaan itseämme ja elämäämme. Upea menopeli on hieno juttu, mutta auto muovaa vasta olosuhteita. Ruoka muovaa meitä ihmisinä. Ravinto muovaa veren, solut, lihakset, kudokset, sisäelimet ja aivot. Ruoka rakentaa meidät ajatteluamme myöten! Tämä ei ole vain sanonta, vaan fysiologinen fakta:

Olet sitä mitä syöt.

Kukaan ei halua olla edullinen! Harvalla on varaa tyytyä huonolaatuiseen ruokaan maailmassa, jossa pitkälle koulutetut ja taitavat ihmiset ovat vailla työtä. Kaikki haluavat olla energisiä, älykkäitä ja säteileviä. Ruoka on valittava tavoitteiden mukaan. Valitse siis lautaselle sitä, mikä näyttää elinvoimaiselta ja kauniilta. Valitse sitä, mikä saa väsymyksen, turvotuksen ja päänsäryn kaikkoamaan. Investointi maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti.

Olen törmännyt työssäni ihmisiin, jotka ovat menettäneet terveytensä ja työnsä ja silti nousseet uuteen kukoistukseen. Olen törmännyt ihmisiin, joilla ei ole ollut säännöllisiä tuloja, mutta jotka ovat tehneet valinnan käyttää niukat rahavaransa itsensä ravitsemiseen parhaalla mahdollisella ruoalla. Näiden elämänsotureiden ainoa tavoite on ollut antaa itselleen uusi mahdollisuus, rakentaa itsensä ja tulevaisuutensa uudelleen.

Laadukkaan ja ravitsevan ruoan ei tarvitse olla kallista. Aluksi on vain nähtävä hieman vaivaa ja totuteltava uusiin tapoihin. Hyvinvointia lisää jo se, että alkaa syödä kasviksia joka ikinen päivä. Pöydälle voi laittaa kauniin kupin, jossa on porkkanatikkuja tai lanttusiivuja. Toisessa kupissa voi olla pähkinöitä, manteleita ja siemeniä. Välipalaksi voi rouskutella tuorekurkkua ja hedelmän. Kun vesikannu on esillä, nesteytyskin hoituu helposti. Kyse on tietoisemman elämäntavan valitsemisesta. Kyse on siitä, että valitsee tietoisesti ruokaa, jonka haluaa ilmentävän itseään.

Lääketieteen isä, Hippokrates totesi: ”Anna ruoan olla lääkkeesi ja lääkkeen olla ruokasi.” Ruoka parantaa hitaasti, koska se parantaa syitä eikä seurauksia. Keho alkaa parantaa itse itseään, kun sille antaa puolikkaankin mahdollisuuden. Kukoistus alkaa seuraavasta suupalasta.

EatBeNow.com-sivustolta löydät reseptejä sekä lisävinkkejä. Voit myös tilata kerran kuukaudessa ilmestyvän suomenkielisen uutiskirjeen osoitteesta pirkko@eatbenow.com.

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)