KIRJABLOGI

Mainos
TEKSTI MARJA KASANEN | 26.3.2014 | KOLLEGA.FI
Kadonnutta innostusta etsimässä

Innostuksen puute taitaa vaivata aikaa montaa suomalaista firmaa ja työyhteisöä tällä hetkellä. Ajat ovat kieltämättä vaikeat, mutta lamaantumalla ei päästä suosta ylös. Sen sijaan yhteisellä innostumisella voidaan saavuttaa jotain suurta, lupaavat psykologi Mikael Saarinen ja toimitusjohtaja Pauli Aalto-Setälä kirjassaan Innostus – Myötämanipuloinnin aakkoset.

Juuri nyt, kun taloudellinen taantuma koettelee meitä, on hyvä aika perehtyä itsensä ja toisten innostamiseen. Ja siihen Innostus-kirjassa teorian ja käytännön keinoin opastetaan. Ensimmäisessä osassa perehdytään innostumiseen yksilön näkökulmasta. Innostumiseen vaikuttavat niin temperamentti kuin lapsuudessa kokemamme vuorovaikutussuhteet. Vaikka innostuminen sinänsä on helppoa, opitut taipumukset voivat estää innostumistamme. Nämä esteet on hyvä tunnistaa, sillä kirjan antamilla keinoilla niihin voi myös vaikuttaa.

Kirjan toisessa osassa käsitellään muiden innostamista. Saarinen ja Aalto-Setälä osoittavat, että innostaminen on loppujen lopuksi helppoa ja aito innostus tarttuu. Niinkin pienet eleet kuin nyökkäily, kuuntelu ja kiinnostuksen osoittaminen innostavat toista. Toisaalta kirjassa varoitetaan myös latistavasta toiminnasta, kuten päälle puhumisesta ja toisen keskeyttämisestä, jolla toisen innostus tapetaan helposti. Kirjan loppuosassa keskittyy innostavan kulttuurin luomiseen ja siihen, miten innostusta voisi levittää tehokkaammin työyhteisössä.

Kirjassa on runsaasti psykologi Mikael Saarisen myötämanipulaatioharjoituksia, joiden avulla voi konkreettisesti lisätä omaa innostustaan. Kirjassa esitellään myös muutama tunnettu innostaja, kerrotaan esimerkkitarinoita ja esitellään tunnevuorovaikutustutkimuksen tuloksia. Kirja osoittaa, miten tärkeä merkitys myönteisillä tunteilla ja innostuksella on koko työyhteisön toiminnalle – ja tästä aiheesta soisi puhuttavan paljon enemmän työelämässä.

Kirja sopii innostuksen nostattajaksi kaikille työssäkäyville ja etenkin esimiehille, jotka ovat itsensä ja työyhteisönsä kehittämisestä kiinnostuneita.

Kirjan nimi
Kustantaja
Painovuosi
Sivumärä
Hinta
Innostus
Talentum
2014
178 sivua
49 euroa

 

 

 

 

 

Jos tykkäsit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)