PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA STUDIO ADESSA | 26.2.2014 | KOLLEGA.FI
Voima tulee sisimmästä

Meissä jokaisessa on niin hyviä kuin huonoja puolia. Vahvuuksia tuomme yleensä mielellään esille, mutta varjopuolet haluamme kätkeä huolellisesti. Torjutut puolemme pyrkivät kuitenkin pintaan sitä sinnikkäämmin, mitä kiivaammin yritämme niitä peittää. Varjopuolet myös hallitsevat meitä, ellemme tunnista niitä. Ikäviä puoliaan ei kannata pelätä tai paeta, vaan päinvastoin päästä niiden kanssa sinuiksi. Kun tunnemme aidon itsemme ja hyväksymme varjopuolemme, löydämme todelliset voimamme ja potentiaalimme.

Ihmisen sisintä käsitellään syvällisesti lehtemme pääjutussa, jossa Maaretta Tukiainen kertoo karisman ulottuvuuksista. Karismaattisuus ei ole hänen mukaansa synnynnäinen ominaisuus, vaan karismataidot ovat kaikkien opittavissa. Haastattelussaan Tukiainen painottaa, että ihmisellä on jo sisimmässään kaikki, mistä karisma muodostuu. Karismataitoja pitää vaan sinnikkäästi ja järjestelmällisesti ryhtyä kehittämään.

Sisäisen maailman tutkimisessa pysytään myös Työelämän psykologiaa -palstalla, jossa Heli Heiskanen kertoo erityisherkkyydestä. Eritysherkällä ihmisellä on tavanomaista herkempi hermojärjestelmä, mistä on elämässä sekä etua että haittaa. Eritysherkkyyden tunnistaminen auttaa kuitenkin ymmärtämään ihmisten erilaisuutta.

Hyvinvointi-blogissa pohditaan tällä kertaa tuskan olemusta. Tuska on kokonaisvaltaista ja rasittaa paitsi mieltä myös elimistöä, sillä tunnetilat vaikuttavat meihin solutasolla asti, kertoo Pirkko Tavaila. Jutussaan Tavaila esittelee myös keinoja tuskan lieventämiseen.

Coaching-palstalla aloittaa uusi kirjoittajamme Sandy Talarmo, joka vuorottelee palstalla Kaija Pitkäniemen kanssa. Talarmo paneutuu jutussaan ajankäytön järkeistämiseen. Hänen mukaansa hyvinvointiamme edistää oleellisesti se, että pystymme vaikuttamaan työtahtiimme ja keskittymään työmme kannalta oikeisiin asioihin.

Kirjapalstalla arvioimme pääjutun karisma-aiheeseen liittyvän Maaretta Tukiaisen kirjan Egosta fantasmagoon.

Olethan muistanut osallistua lehtemme kilpailuun, jossa kysymme, millainen olisi ihannetyöympäristösi. Palkintona Sandy Talarmon upea valmennuskirjapaketti, joka sisältää kodin järjestämistä käsittelevän Unelmien koti -kirjan sekä elämän yksinkertaistamiseen tähtäävän Yksinkertaistamisen tehtäväkirjan. Vastausaikaa on 9.3. saakka.

Uudet jutut ilmestyvät jälleen kahden viikon kuluttua keskiviikkona. Sitä ennen jo lauantaina julkaisemme maaliskuun energiakuvan. Tilaa uutiskirjeemme, niin pysyt ajan tasalla.

Antoisaa työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)