PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA STUDIO ADESSA | 29.1.2014 | KOLLEGA.FI
Vastuu omasta itsestä

Vastaamme itse omasta elämästämme – halusimme sitä tai emme. Joskus vastuu olisi kyllä mukava vierittää toisille ja heittäytyä marttyyriksi, varsinkin silloin, kun asiat menevät pieleen. Vaikka emme voi vaikuttaa kaikkeen ympärillämme tapahtuvaan, voimme kuitenkin vaikuttaa moniin asioihin. Vastuunotto ja toimeen tarttuminen vaativat itsensä johtamista, joka vie elämässä eteenpäin. Vaikka se ei aina ole helppoa, on paljon miellyttävämpää ohjata omaa elämänsä kuin antaa muiden määritellä askelmerkkejään.

Itsensä johtamisen teemaa käsitellään syvällisesti Coaching-palstalla, jossa Kaija Pitkäniemi kirjoittaa itsensä tuntemisen merkityksestä ja vastuunkantokyvystä. Itsensä tunteminen edellyttää peiliin katsomista ja raadollista rehellisyyttä, Pitkäniemi sanoo kolumnissaan. Kun tuntee itsensä, on myös helpompi tietää, mitä haluaa.

Henkilöjutussa tutustumme Anja Hallbergiin, jolla on takanaan pitkä lääkärinura. Hallbergin johtotähtenä on ollut työterveyshuolto, jonka parissa hän on työskennellyt yli kaksikymmentä-kolme vuotta. Diacorin johtajalääkärinä toimiva Hallberg on ehtinyt elämässään paljon ja hänen työtahtinsa on suorastaan hengästyttävä. Hallbergin jaksamisen salaisuutena ovat työn mielekkyys ja työyhteisön hyvä ilmapiiri, jotka motivoivat häntä.

Hyvinvointi-blogissa käsitellään hormonien vaikutusta työntekoon. Neljän – viidenkympin tienoilla töissä puskeminen kiinnostaa yhä vähemmän. Sitä ei pidä säikähtää, sillä testosteroni-hormonin määrän lasku laimentaa myös puurtamisen intoa, kertoo Pirkko Tavaila kolumnissaan.

Sana hallussa -palstalla puolestaan pohditaan käytöstapojen merkitystä sekä mitä niiden puute voi aiheuttaa asiakassuhteelle.

Kirjapalstalla arvioidaan kiireen ja kaaoksen kanssa kamppaileville toimistotyöläisille tarkoitettu Askel edelle kiirettä ja kaaosta -kirja, jonka on kirjoittanut ammattijärjestäjä Elina Alasentie.

Olethan vastannut kilpailuumme, jossa kysymme, miten taltutat työstressiä. Palkintona Juha T. Hakalan Luova laiskuus -kirja. Vastausaikaa 9.2. saakka. Kannattaa osallistua!

Uudet jutut ilmestyvät jälleen kahden viikon kuluttua keskiviikkona. Sitä ennen julkaisemme uuden energiakuvan helmikuun alussa.

Tilaa uutiskirjeemme, niin pysyt ajan tasalla.

Tavoitteellista työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

 

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)