KIRJABLOGI

Mainos
TEKSTI MARJA KASANEN | 29.1.2014 | KOLLEGA.FI
Toimistokaaos hallintaan

Nykyajan toimistotyössä on ainainen kiire, lukemattomat viestit kertyvät sähköpostiin ja käsittelemättömät paperipinot lainehtivat pöydillä ja kaapeissa. Työtä on niin paljon, että tehtävät hautautuvat toistensa alle ja jotkut jäävät jopa hoitamatta. Tuttua vai?

Näiden ongelmien kanssa kamppaileville ajatustyöläisille on viimeinkin kirjoitettu suomenkielinen kirja, joka auttaa jäsentämään työntekoa, raivaamaan paperipaljoutta ja käsittelemään informaatiotulvaa. Elina Alasentien kirjoittama Askel edelle kiirettä ja kaaosta -kirja antaa konkreettisia ja käytännönläheisiä vinkkejä kaaoksen raivaamiseen ja kiireestä eroon pääsemiseen. Alasentie on ammattijärjestäjä (Professional Orgnizer), joka kouluttaa ja luennoi yrityksissä ja on työssään nähnyt suomalaisen toimiston arkea.

Kirja jakautuu kuuteen osioon. Kirjan teoreettisissa osioissa pohditaan paljouden syitä ja seurauksia, oman toiminnan vaikutusta ja uusien toimintatapojen löytämistä sekä annetaan vinkkejä uusien tapojen omaksumiseen. Kirjan toiminnallisissa osioissa käsitellään raivausta ja järjestämistä, ajan käytön hallintaa ja oman toiminnan ohjausta.

Kirjan voi lukea järjestelmällisesti joko alusta loppuun tai käyttää sitä käsikirjana ja keskittyä suoraan omien ongelmakohtien ratkaisemiseen. Itse pidin eniten kirjan toiminnallisesta osiosta, jossa esitellään muun muassa tehtävälistoja. Opin kirjasta, että listatyyppejä on erilaisia, ja itselleen sopivimman löytää vain kokeilemalla. Olen tuskaillut vuosien varrella omien toimimattomien listojeni kanssa, kunnes löysin kirjasta viimein itselleni toimivan listatyypin. Paperien ja sähköpostien käsittelyynkin kirja antaa hyviä käytännön neuvoja, kuten Käsittele vain kerran -sääntö, joka on yksinkertaisuudessaan todella toimiva.

Askel edelle kiirettä ja kaaosta -kirja on tervetullut opus kaikille toimistossa työskenteleville, jotka haluavat järjestystä ympärilleen ja ovat kiinnostuneita omien työtapojensa parantamisesta

Tilaukset:
E-kirja:
https://www.smashwords.com/profile/view/ElinaAlasentie

Kirja:
http://www.lulu.com/shop/search.ep?contributorId=1243421

tai Minima.fi

Kirjan nimi
Kustantaja
Painovuosi
Sivumärä
Hinta
Askel edellä kiirettä ja kaaosta
Elina Alasentie
2013
140 sivua
E-kirja 12,99 dollaria
Kirja 29,95 dollaria

 

 

 

 

 

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)