SANA HALLUSSA

Mainos
TEKSTI TUIJA METSÄAHO KUVA MARJA KASANEN | 29.1.2014 | KOLLEGA.FI
Hyvästi jää

Yhteistyö oli kestänyt monta vuotta. Esitteet, vuosikertomukset ja henkilökunnan lehti olivat ilmestyneet aikataulussa, vaikka mutkia olikin matkalla.

Hannes oli pikkutarkka ja huolellinen valmistelija, joka käsitteli aineiston valmiiksi taittajalle. Tämä ei vaan tuntenut anteeksi-sanaa, eikä ottanut opikseen virheistään.

Tuija Metsäaho on freelance-toimittaja ja kouluttaja, joka kirjoittaa suomen kielestä.
Tuija Metsäaho on freelance-toimittaja ja kouluttaja, joka kirjoittaa suomen kielestä.

Kun taittaja oli käyttänyt täysin väärää värimaailmaa julkaisussa ja Hannes huomautti siitä, taittaja sanoi oho ja lupasi korjata asian.

Jos Hannes huomautti jostain yksityiskohdasta, joka taittajalta oli jäänyt huomaamatta, se oikaistiin, mutta mitään selitystä erheistä ei tullut.

Kerran oli täydellinen kahden päivän hiljaisuus, eikä vedoksia kuulunut. Kun Hannes soitti taittajalle, tämä sanoi, että on ollut kiireitä muitten töitten kanssa. Etkö voinut ilmoittaa? En ehtinyt.

Hannes tutki ja tarkkaili, eikä uskaltanut jättää mitään taittajan varaan. Hän varmisti, että aikataulu pitää. Hän teki ylimääräisiä tunteja, jotta jälki täytti korkeat vaatimukset.

Jos Hannes huomautti taittajalle huolimattomuudesta, tämä käski valittamaan esimiehelle. Esimies puolusteli taittajan työtä ja käänsi asian asiakkaan ongelmaksi.

Lopulta Hanneksen mitta tuli täyteen. Hän ilmoitti, että yhteistyö päättyy ja uusi taittaja alkaa tehdä esitteitä, vuosikertomuksia ja henkilökunnan lehteä.

Seurasi täydellinen hiljaisuus.

Ei tullut kiitosta monen vuoden yhteistyöstä, ei hyvää jatkoa -toivotuksia. Ei mitään.

Mutta Hannes ei ollut hiljaa. Hän kertoi tarinaa eteenpäin. Voi olla, että taittajan työt loppuvat vähitellen, kun asiakkaat kaikkoavat. Näinä aikoina punnitaan hyvät käytöstavat.

Voit lukea lisää kirjoittajasta ja suomen kielestä verkkolehdestä www.kielikukkanen.fi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tervetuloa TerveysSummitiin!

Tiesitkö, että TerveysSummit on Suomen suurin terveystapahtuma? Se tuo kokonaisvaltaisen terveyden kovimmat asiantuntijat katsottavaksesi netin välityksellä - ja voit osallistua tapahtumaan ilmaiseksi tietokoneeltasi, tabletiltasi tai vaikka kännykältäsi mistä päin Suomea tahansa!
TerveysSummit koostuu sarjasta terveysaiheisia luentoja ja haastatteluja, jotka julkaistaan verkossa 25.3. – 31.3. Jokainen haastatteluvideo on syväsukellus aiheeseen huippuasiantuntijan johdatuksella - tällaista et löydä muualta!
Voit katsoa tapahtuman haastatteluita ilmaiseksi 24 tunnin ajan julkaisusta (kunhan ilmoittaudut mukaan!) tai VIP-passilaisena rajattomasti koko vuoden. Rekisteröidy jo tänään - se ei maksa mitään eikä sido sinua mihinkään. Ilmoittaudu heti osoitteessa https://terveyssummit.fi/ts/30/
P.S.
Jos et vielä tunne tapahtumaa, käy kurkkaamassa yksi viime vuoden helmistä, lääkäri Olli Sovijärven haastattelu stressin biohakkeroinnista
https://terveyssummit.fi/stressin-biohakkerointi/ts/30.

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)