PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA TUULA HEIKKINEN | 4.12.2013 | KOLLEGA.FI
Aktiivisuus vie eteenpäin

Nykyajan työelämässä puhaltavat armottomat tuulet, ja yt-neuvotteluista on tullut monella työpaikalla arkipäivää. Saneeraukset ja irtisanomiset eivät ole helppoja asioita, sillä ne aiheuttavat koko työyhteisölle kriisin, joka lamauttaa, kuluttaa voimavaroja ja aiheuttaa psyykkistä pahoinvointia.

Niin kovalta kuin kriisin kokeminen tuntuukin, siitä voi kuitenkin selvitä, kuten lehtemme pääjutussa todetaan. Tutkimusten mukaan työkriiseistä selviävät parhaiten henkilöt, joilla on hyvä itsetunto sekä monipuolinen osaaminen ja ajantasainen ammattitaito. Olennaista selviämisessä on kuitenkin aktiivinen, haasteita pelkäämätön ja ratkaisuja etsivä toimintaote. Omalla asenteella on väliä! Työkriisiä käsittelevässä jutussa keskitymme kriisin vaiheisiin ja siitä toipumiseen sekä kerromme keinoista, joiden avulla voi rakentaa omaa selviytymisstrategiaansa.

Tasapainon avaimet -palstalla paneudutaan tällä kertaa ahneuden kompastuskiveen ja sen ilmenemismuotoihin. Jutussa annetaan lisäksi vinkkejä ahneuden selättämiseen. Elämä järjestykseen -palstalla puolestaan käsitellään joulun traditioita ja ihmetellään joulunvieton paradokseja, joihin kuuluvat muun muassa yletön syöminen ja turhien lahjojen antaminen. Sana hallussa -palstalla taasen tutkaillaan hiljaisuuden retriittiä ja sen rauhoittavaa vaikutusta ihmisen olemukseen. Vierailija-blogissa Maarit Laurento käsittelee työtyytyväisyyttä ja sitä, mikä motivoi meitä työhön. Laurento on luonut työpaikkahaastattelukoneen, jonka avulla voi selvittää muun muassa omia vahvuuksiaan, haasteitaan ja motivaatiotekijöitään.

Lehtemme 1-vuotisjuhlakilpailu, jossa kysyimme, mistä jutusta pidit eniten ja mistä haluaisit lukea jatkossa, päättyi sunnuntaina. Ylivoimaisesti suosituimmaksi artikkeliksi nousi Työn imu innostaa -juttu. Uusia juttuja toivottiin muun muassa alan vaihtajista, vuorovaikutuksesta, uudelleenkoulutuksesta, tilan ja valaistuksen vaikutuksesta työssä jaksamiseen sekä työyhteisön kriiseistä ja kollegoiden tukemisesta työpaikalla. Kilpailun palkintona olleen coaching-session voitti Pia Jokinen Kirkkonummelta. Onnittelut Pialle ja kiitokset kaikille osallistujille!

Uusi kilpailu käynnistyy saman tien. Tällä kertaa kysymme, miten piristät työpäivääsi? Vastaamalla voit voittaa kosketusnäyttösormikkaat, jotka pitävät kädet lämpimänä ja mahdollistavat älypuhelimen käytön kylmässäkin. Kaikkien vastanneiden kesken arvomme kaksi sormikasparia.

Uudet jutut julkaisemme jälleen kahden viikon kuluttua. Tilaa uutiskirje, niin pysyt ajan tasalla!

Pirteää työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)