PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA TUULA HEIKKINEN | 20.11.2013 | KOLLEGA.FI
Voimia syksyn pimeyteen

Marraskuu on tunnetusti synkin kuukausi  –  ainakin täällä etelässä – kun valoisa aika vain lyhenee eikä lunta vielä ole maassa. Pimeys painaa päälle valtavalla voimalla ja saa meidät väsyneiksi ja voimattomiksi. Hulluinta on se, että juuri tähän vuodenaikaan paahdamme töissä täysillä, vaikka koko olemuksemme tarvitsisi lepoa ja hiljaisuutta. Vapaa-ajallakaan emme aina osaa katkaista kiirettä, vaan täytämme kalenterin kaikenlaisilla aktiviteeteilla.

Paras keino selvitä kaamoksesta on mukautua sen tahtiin ja kerta kaikkiaan hidastaa vauhtia. Kannattaa olla itselleen armollinen ja hyväksyä, että pimeys vie voimia, eikä suorituskyky voi olla yhtä korkealla kuin valoisaan vuodenaikaan, kuten Pirkko Tavaila Hyvinvointi-blogissa kirjoittaa. Tavaila kehottaa meitä tietoiseen hitauteen sekä itsensä hemmotteluun.

Samoilla linjoilla on Kaija Pitkäniemi,
joka muistuttaa itsensä huolehtimisen tärkeydestä Coaching-palstalla. Parasta, mitä hänen mukaansa voi tähän vuoden-aikaan tehdä, on levätä ja kerätä voimia sekä antaa aikaa omille ajatuksille, toiveille ja unelmille. Kaikkeen ei tarvitse osallistua ja monista menoista voi yksinkertaisesti kieltäytyä kohteliaasti.

Unelmien toteuttamisesta puolestaan on kyse lehtemme henkilöhaastattelussa, jossa viestintäalan ammattilainen Catarina Myllärniemi kertoo ammatinvaihtajan roolistaan. Uuttera ja monitaitoinen Myllärniemi on jo pitkään haaveillut pedagogisista opinnoista ja opettajan työstä, johon hän määrätietoisesti pyrkii. Mutkia ja hidasteita matkalla on riittänyt, mutta kuten jutusta selviää, määränpää alkaa pikkuhiljaa häämöttää.

Vierailija-blogissa Leena Vänni kirjoittaa tällä kertaa Y-sukupolvesta ja sen ajatuksista työelämästä. Pätkätyöläisen maailmankuva poikkeaa melkoisesti vanhempien sukupolvien näkemyksistä. Mutta muuttaako y-sukupolvi työelämää? Se jää nähtäväksi.

Kirjapalstalla on tällä kertaa arvioitu kovaa kohua aiheuttanut Pekka Himasen ja Manuel Castellsin kirja Kestävän kasvun malli. Arvioissa selviää, mistä kirjassa oikein puhutaan.

Muistathan, että kyselykilpailumme on yhä käynnissä. Kerro, mistä lehden jutusta pidit eniten ja mistä haluaisit jatkossa lukea, niin olet mukana 150 euron arvoisen coaching-session arvonnassa. Vastausaikaa on 1.12. asti.

Uusia juttuja luvassa jälleen kahden viikon kuluttua. Sitä ennen, kuun vaihteessa, julkaistaan joulukuun energiakuva. Tilaa uutiskirjeemme, niin pysyt ajan tasalla.

Valoisaa työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

 

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)