HENKILÖKUVA

Mainos
TEKSTI MARJA KASANEN KUVA JUKKA MYKKÄNEN | 20.11.2013 | KOLLEGA.FI
Unelmana opetustyö

Viestintäalalla pitkään työskennellyt Catarina Myllärniemi tähyää uudelle uralle. Yritteliäisyys, sitkeys, opiskelu ja työkokeilu ovat vieneet Myllärniemen yhä lähemmäksi hänen unelma-ammattiaan.

Catarina Myllärniemi on viestinnän ammattilainen, jota opettaminen innostaa.

Catarina Myllärniemi on nauttinut täysin siemauksin työntäyteisestä syksystä ammatinvaihtajan roolissa. Myllärniemi työskentelee Laajasalon opistossa työkokeilussa, jossa yhdistyvät opettaminen ja opiskelu. Myllärniemi on paraikaa opintovapaalla työpaikastaan, jossa hän on toiminut viestintätehtävissä.

Koko ruljanssi lähti liikkeelle toista vuotta sitten, kun Myllärniemi hakeutui työterveyshuoltoon rankan uupumuksen vuoksi.

– Pääsin kuntoutusprosessiin, jossa on ollut mukana kolmikantana  työnantaja, työterveys ja työeläkeyhtiö. Aloin myös hoitaa tosissaan kuntoani ja tehdä töitä itseni kanssa, Myllärniemi kertoo.

Toimittajasta tiedottajaksi

Alun perin toimittajana aloittanut Myllärniemi opiskeli 90-luvulla tiedottajaksi ja valmistui myöhemmin BBA:ksi Heliasta.

– Tein tiedottajan töitä Stockmannilla, josta siirryin mainostoimisto DDB:hen tekemään vastuuraportteja. Vuosituhannen vaihteessa työskentelin PricewaterhouseCooperilla markkinoinnin ja viestinnän parissa.

Vuonna 2005 Myllärniemi siirtyi perheyhtiö Lindströmille, jossa hän on toiminut konsernin viestintäpäällikkönä kansainvälisissä viestintätehtävissä runsaat kahdeksan vuotta.

2000-luvun loppupuoli oli Myllärniemelle raskas, sillä elämää varjosti aviomiehen vaikea sairaus ja tämän kuolema. Surutyö kesti pitkään.

Miehensä kuoleman jälkeen Myllärniemi keskittyi MBA-opintoihin, joista valmistui vuonna 2011. Sen jälkeen iski uupumus.

Tennistä ja opiskelua

Uranvaihdon mahdollisuutta Myllärniemi oli pohtinut jo ennen pääsyään kuntoutusprosessiin, ja opettajan työ ja pedagogiset opinnot kiinnostivat. Myllärniemi oli jo aikaisemmin hakenut ammatilliseen opettajakorkeakouluun, mutta pisteet eivät riittäneet.

– En antanut periksi, vaan aloin miettiä miten voisin kaikesta huolimatta edetä suunnitelmissani.

Nuoruudessaan kilpatennistä pelannut Myllärniemi kuuli, että pisteitä voi saada esimerkiksi liikuntaohjaajan koulutuksesta ja työstä.

– Hain Suomen tennisliiton valmentajakoulutukseen ja pääsin opiskelemaan. Näin minusta tuli auktorisoitu tennisohjaaja. Keväällä pääsin myös opiskelemaan Hämeen ammatilliseen opettajakorkeakouluun näyttötutkintomestariksi.

Opinnot kestävät vuoden loppuun asti ja valmistuttuaan Myllärniemi voi toimia arvioijana ammatillisen aikuiskoulutuksen näyttötutkinnoissa.

Syksyllä Myllärniemi pääsi Laajasalon opistoon työkokeiluun tuottajan tehtäviin. Työhön kuuluu koulutussuunnittelua, oppilasohjausta ja luennointia.

– Pidän kovasti tuottajan työstä ja aion lähitulevaisuudessa hankkia lisää pedagogista koulutusta pätevöityäkseni opettajaksi.

E-learning kiinnostaa

Opettamisessa Myllärniemeä kiehtoo eritoten e-opettamistaidot, joita hän pitää nykypäivänä tärkeinä. Hän on itse käyttänyt opiskellessaan monia sähköisiä virtuaalisia oppimisympäristöjä, ja testannut niiden käyttäjälähtöisyyttä.

– Haluaisin modernisoida ja kehittää opetusta. Esimerkiksi vanhanaikaisen yhteisluennoinnin voisi korvata verkkoluennoilla, jotka eivät ole sidottu aikaan ja paikkaan. Sen sijaan suuremman joukon kokoontuessa yhteinen aika voitaisiin hyödyntää ryhmätyöskentelyyn.

Kehitystä on hänen mukaansa tapahtunut paljon, ja opiskelumaailmassa verkko-opiskelua käytetään paikoitellen runsaasti. Yritysmaailmassa e-oppimista ja virtuaalityökaluja voisi käyttää hänen mielestään enemmän.

– Esimerkiksi kokouksissa voitaisiin hyödyntää kännykällä tai tabletilla erilaisia ohjelmia, joiden avulla tehdyt dokumentit voitaisi jakaa saman tien osallistujille.

Aiheelle omistautuneena Myllärniemi on ollut mukana kehittämässä erilaisia viestintään liittyviä mobiili- ja e-learning-hankkeita.

– E-learning tekee oppimisesta joustavaa, monipuolista ja kansainvälistä. Se mahdollistaa esimerkiksi kotoa käsin osallistumisen vaikkapa tasokkaille MIT:n kursseille Jenkeissä. Mahdollisuudet ovat rajattomat.

Tulevaisuus auki

Myllärniemen syksy on kulunut vauhdikkaasti. Tulevaisuudensuunnitelmissa siintää ura kouluttamisen, kehittämisen ja valmentamisen parissa.

– Kaikki on vielä aivan auki. Katsotaan, mitä tuleman pitää.

Myllärniemi rohkaisee ihmisiä kokeilemaan uusia asioita, ja miettimään mitä elämälleen voi tehdä.

– Minullakin on vaikeita aikoja takana, mutta olen saanut valtavasti voimaa urakokeilusta. Kannattaa ottaa selvää mahdollisuuksista, tehdä konkreettisia suunnitelmia ja tavata uusia ihmisiä.

Vastuun ottamista itsestään Myllärniemi korostaa. Hän muistuttaa, että kukaan ei tule sohvanpohjalta hakemaan eikä kunto hoidu itsestään, vaan kaikki on tehtävä itse.

– Olen oikea renessanssi-ihminen, sillä olen kiinnostunut monesta asiasta. Kaikkia asioita kuitenkin yhdistää opetustyö, johon minulla on kutsumus.

 

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)