COACHING

Mainos
TEKSTI KAIJA PITKÄNIEMI KUVA RITVA IKONEN | 23.10.2013 | KOLLEGA.FI
Uudelle urapolulle

Keväällä valmennettavakseni tuli nelikymppinen asiantuntijanainen, joka halusi löytää uuden polun uralleen sekä konkreettiset ensiaskeleet sen toteuttamiseen syksyyn mennessä. Tavoite oli kunnianhimoinen, mutta valmennuksen aikana sain jälleen kerran huomata, miten coaching yllätti valmennettavani positiivisesti ja auttoi häntä pääsemään päämääräänsä.

Palstan kirjoittaja Kaija Pitkäniemi on Business Coach.

Jo ensitapaamisesta kävi ilmi, että Teija on erittäin energinen ja urheilullinen nainen, jolla on tuhat rautaa tulessa aamusta iltaan. Tästä johtuen hänen kalenterinsa oli täynnä menoja ja tapaamisia, ja ajoittain hänellä oli vaikeuksia malttaa kuunnella muita. Teija totesi vaativansa itseltään täydellisyyttä, ja työssään hänelle on ollut aina tärkeätä saada parhaimmat arvosanat. Toisaalta hän myös kertoi jakavansa mielellään tietämystään muille; auttavansa ja opettavansa aina, kun oli mahdollista.

Coachauksessa keskityttiin laajentamaan itsetuntemusta monesta eri näkökulmasta. Moninkertainen taitaja-tyyppi ymmärsi pian omia valintojaan ja elämäntyyliään. Luovuus ja vapaus osoittautuivat hänen synnynnäisiksi ominaisuuksiin, jotka vaikuttivat vahvasti hänen elämäänsä. Ympäristön paineista johtuen Teija oli kuitenkin ajatellut, että hänessä on jotain vikaa ja hän oli yrittänyt ahtautua muiden määrittelemään raameihin. Ymmärrettyään asian hän oli kuin häkistä lentoon päässyt lintu. “Nyt mulla on lupa olla taitaja”, oli huikea oivallus ja ponnahduslauta eteenpäin.

Koska Teijalla oli taipumus hajottaa itsensä kaiken kiinnostavan ja innostuksen keskellä, kiinnitettiin huomiota siihen, mikä on tärkeää ja mistä voi saada lisää voimaa. Kävi ilmi, että luonto merkitsi Teijalle enemmän kuin hän oli siihen asti uskonut. Ulkona liikkuminen antoi hänelle valtavasti voimaa. Uutena asiana Teija alkoi kokeilla luonnossa hiljentymistä; meren katselemista, rantakivien keräämistä tai sienimetsässä käymistä. Rauhoittumisen opettelu oli Teijalle tärkeää, ettei hän polttaisi itseään huomaamattaan loppuun.

Toistaiseksi viimeisessä valmennussessiossa Teija sanoi tarvitsevansa tuumaustauon. Kesäloma oli tehnyt tehtävänsä ja sen jäljiltä Teijan ajatusmaailma oli myllertynyt merkittävästi. Hän totesi, ettei loman jälkeen jaksanut ajatella mitään. Alitajunta tekee nyt tehtäväänsä, ja järjestelee löytämiään ideoita ja oivalluksia. Coachausta jatkamme, kun on sen aika. Teijalla oli kuitenkin selvä etenemissuunnitelma ja hyvin konkreettisia toimenpiteitä, jotka hän aikoo syksyn aikana toteuttaa, jotta unelma uudesta urasta ei hautaudu. Odotan mielenkiinnolla, mihin hän löytämänsä lahjat tulevaisuudessa käyttää.

Teijan antama palaute coachingista kertoo tuloksista: “Mikä minusta tulee isona? Tätähän voi pohtia koko elämänsä tai sitten päättää ottaa selvää. Lähdin etsimään alkua uudelle urapolulle. Kolmen valmennuskerran ja ennakkotehtävien parissa viettämieni hetkien jälkeen olinkin tutustunut itseeni paremmin kuin koskaan ennen, antanut itselleni luvan olla minä, vapautunut luuloistani, kasvattanut siiventyngät – niin ja löytänyt todellakin sen etsimäni urapolun alun.”

Lisätietoa kirjoittajasta ja coachingista löydät osoitteesta www.intuitivo.fi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)