HYVINVOINTI

Mainos
TEKSTI PIRKKO TAVAILA KUVA EMILIA RAUNIO | 23.10.2013 | KOLLEGA.FI
Luota vaistoon

Järki on aarre, mutta on hetkiä, jolloin ei kannata käyttää järkeään.

Järki ei kykene tarjoilemaan viisainta mahdollista toimintaohjetta, jos sen tieto on rajallista. Tässä arjen esimerkki siitä, kuinka joskus kannattaa tehdä kuten sisuskalut sanovat ja unohtaa ”realiteetit”.

Eräänä aamuna junani oli pahasti myöhässä. Järkeilin, etten mitenkään voisi ehtiä aamun ensimmäiseen asiakastapaamiseen, joka oli sovittu kello kahdeksaksi. En silti halunnut soittaa asiakkaalle varoittaakseni myöhästymisestä. Päätin lujasti, että olisin paikalla ajoissa, vaikka se epätodennäköiseltä näyttikin. Näin puntaroin vaihtoehtojani:

Pirkko Tavaila on kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin keskittynyt health coach.

Raitiovaunu? Liian hidas.
Taksi? Liian pitkä jono.
Pikajuoksu Helsingin keskustan läpi? Aika ja kunto eivät riittäisi.

Järjen valossa tilanne näytti toivottomalta, mutten aikonut antaa periksi. Olin päättänyt olla paikalla ajoissa, joten kaikki epäilykset oli pyyhittävä mielestä. Luotin, että olisin paikalla ajoissa, vaikka se tuntuikin mahdottomalta. Keskityin mieli-kuvituksessani ottamaan asiakkaan vastaan rauhallisesti hymyillen. Tarvitsin vain Supermiehen kiidättämään minut ilmojen halki työhuoneelleni…

Juna saapui vihdoin asemalle. Siinä samassa sain idean lähteä matkaan puoliksi juosten, tavallisesta poikkeavaan suuntaan. Järkeni huusi, että valitsin kiertotien ja olisin entistäkin pahemmin myöhässä. Jatkoin kuitenkin sinnikkäästi vaistoni ehdottamalla reitillä. Olin edennyt vain muutaman sata metriä, kun kuulin takaani huudon. Reitin varrelle ”sattui” hyvä ystävä, joka ehdotti autokyytiä, kun kerran olin niin kiireinen – supermies hyvinkin. Lopputuloksena ehdin työhuoneelle muutaman minuutin etuajassa. Asiakkaan soittaessa ovikelloa tee oli jo kiehumassa ja kaikki valmiina rauhalliseen valmennustapaamiseen.

Kun saa riittävästi todisteita sisäisen viisautensa olemassaolosta ja kapasiteetista, on helppoa alkaa luottaa sen vinkkeihin. Luottamus lisääntyy sen myötä, kun huomaa, että viisaat oivallukset todella ilmaantuvat, kun niiden olettaa ilmaantuvan. Kun huomaa, että luovat oivallukset pelastavat pinteestä kerta toisensa jälkeen, tulee rauhallinen olo. Kaikki kyllä järjestyy.

Meidän ei tarvitse tietää etukäteen miten asiat hoituvat. Meidän tarvitsee vain luottaa, että parhaat mahdolliset ratkaisut löytyvät ajallaan. Kun oppii luottamaan, huomaa fiksujen vinkkien puskevan ilmoille kaiken aikaa.

Kun luottamus saa jalansijan arjessa, ”sattuma” putoaa sanavarastosta. Miksi ihmeessä emme käyttäisi hyväksemme kaikkea sitä informaatiota, jonka alitajunta imaisee itseensä avaruudesta, jossa elämme? Informaatio ympäröi meitä kaiken aikaa. Kaikki informaatio ei vain ulotu tietoiseen mieleemme asti. Valitsemme usein skeptisyyden, vaikka hintana on vaivalloisempi elämä.

Järkikultaakin tarvitaan! Arjen kiireessä toimimme usein pinnallisesti, vaistoa kuulematta. Silloin on parasta pitää realiteetit mielessä ja luottaa järkeen.

EatBeNow.com-sivustolta löydät reseptejä sekä lisävinkkejä. Voit myös tilata kerran kuukaudessa ilmestyvän suomenkielisen uutiskirjeen osoitteesta pirkko@eatbenow.com.

 

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)