PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA TUULA HEIKKINEN | 9.10.2013 | KOLLEGA.FI
Joustavaa työelämää

Nykymaailmassa työtilan käsite on laaja. Enää ei istuta pelkästään toimistossa, vaan töitä voi tehdä kotona, laiturinnokassa, junassa, kahvilassa tai bussissa. Teknologia on kaikkien käytettävissä ja läsnä voi olla vaikka pikaviestinten ja etäyhteyksien kautta. Tämä tuo joustavuutta työhön.

Aamuvirkku voi vaikka heti herättyään tehdä kotona pari tuntia töitä läppärillään, lähettää sen jälkeen lapset kouluun ja mennä kaikessa rauhassa töihin aamuruuhkien jo hellitettyä. Tai kauempaa töihin tuleva voi työskennellä vaikkapa junamatkallaan ja lähteä vastaavasti vähän aikaisemmin työpaikalta.

Näin toimitaan Suomen Microsoftilla, jossa tehdään joustavaa, teknologioita hyödyntävää ja ihmiset huomioon ottavaa läsnätyötä. Pari vuotta sitten yrityksessä alettiin miettiä toimitilojen ja työtapojen uudistamista, mikä johti koko yrityskulttuurin mullistukseen, kertoo johtaja Tia Ainola. Lehden pääjutussa kerromme Microsoftin toimintatavoista sekä mielikuvituksellisista tiloista, joissa varmaan moni muukin viihtyisi.

Arvomaailmoja puolestaan tarkastellaan Tasapainon avaimet -palstalla, jossa pohditaan niin omia kuin työpaikankin arvoja. Artikkeliin liittyy myös testi, jonka avulla voit tutkia työpaikkasi arvomaailmaa. Vierailija-blogissa käsitellään tällä kertaa syntipukki-ilmiötä, joka on valitettavan tuttu monella työpaikalla. Sana hallussa -palstalla vihkiydytään nimien taivuttamisen saloihin. Kirjapalstalla on tällä kertaa arvioitu Elina Hiltusen tulevaisuuden ennakoinnista kertova Matkaopas tulevaisuuteen -kirja.

Olethan muistanut vastata lehtemme kilpailuun, jossa kysymme, millainen on mielestäsi hyvä työkaveri ja onko sinulla sellaista? Vastaamalla voit voittaa Nordqvistin ihanan teelahjapaketin, joka sisältää yhdeksän pientä pakettia eri teelajikkeita. Vastausaikaa on 20.10. asti.

Uudet jutut ilmestyvät jälleen kahden viikon kuluttua. Tilaa uutiskirje, niin pysyt ajan tasalla!

Energistä työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)