TASAPAINON AVAIMET

Mainos
TEKSTI CARITA NYBERG KUVA MARJA KASANEN | 11.9.2013 | KOLLEGA.FI
Neljä askelta hyvään vuorovaikutukseen

Oletko ajatellut miten voisit kehittää vuorovaikutustaitojasi? Onko palvelutaidoissasi vielä hiomista? Kun hyödynnät alla esiteltävää neljää perusaskelta, onnistut paremmin arjen tilanteissa – niin työpaikalla kuin elämässä yleensä.

Ensimmäinen askel: Läsnäolo

Palstan kirjoittaja Carita Nyberg on Tasapainon Avaimet -menetelmän kehittäjä ja valmentaja.

Oletko unessa vai hereillä elämässäsi? Läsnäolo on tässä ja nyt -elämistä. Se edellyttää vahvaa keskittymistä nykyhetkeen ja valppautta tarkkailla, mitä ympärilläsi tapahtuu. Tämä ensimmäinen askel on portti hyvään kohtaamiseen, oli kyseessä sitten ensitapaaminen tai tärkeä neuvottelutilanne.

Läsnäolon puuttumisen huomaa siitä, että katse harhailee, samoin ajatukset. Muut asiat saavat huomion, jolloin kohtaaminen on kuin puhuisi henkilölle, joka on muissa maailmoissa. Tämä on tuttua itse kullekin, sillä läsnäolon taito vaatii harjoitusta. Läsnäolon taidosta on paljon hyötyä, sillä se muun muassa hillitsee kiiretautia (katso artikkeli Kiiretauti estää läsnäolon).

 Katso toista silmiin ja keskitä huomiosi häneen. Näin luot hyvän pohjan toimivalle vuorovaikutussuhteelle. Vaikka sinulla olisi kiire, niin keskity tilanteeseen (tai kerro milloin henkilö voisi palata asiaan) – läsnäolon taito säästää pitkällä tähtäimellä sekä aikaasi että hermojasi.

Toinen askel: Kuunteleminen

Kuuntelutaidot ovat tärkeä osa onnistunutta kohtaamista. Kuuntele merkitystä ja tunnetta, mitä sinulle halutaan kertoa. Hyvä kuuntelija on arvossaan työkaverina tai esimiehenä.

Huono kuuntelija puhuu päälle, tulkitsee viestisi kuulematta loppuun ja saa sinut kokemaan, että häiritset.

 Keskity kuulemaan sanojen taakse. Osoite elekielelläsi, että toinen on sinulle tärkeä ja että sinulla on aikaa hänelle. Käsien avoin liike ja pään nyökytys osoittavat, että olet läsnä ja kuuntelet.

Kolmas askel: Puhuminen

Puhuminen tarkoittaa tässä yhteydessä etenkin taitoa vahvistaa, että on ymmärtänyt toisen viestin. On tärkeää, että kehon kieli ja sanat ovat linjassa keskenään.

Kun olet kuunnellut tarkkaavaisesti, voit tuoda omia näkemyksiäsi ja kommentteja kuulemastasi. Hyvä vuoropuhelu sujuu kuin tanssi, välillä toinen vie, mutta sävel on yhteinen.

 Kuittaa toisen viesti sanomalla: ”ymmärsinkö oikein, että toivot..” Eli toista omin sanoin toisen viesti. Näin tarjoat toiselle mahdollisuuden tarkentaa sanomaansa tai vahvistaa, että viesti meni perille. Tämä ele tuo hyvän olon molemmille.

Neljäs askel: Luottamus

Kolme edellä mainittua askelta luovat pohjan neljännelle askeleelle – luottamuksen rakentumiselle. Jokainen askel vie lähemmäs kohti hyvää ja antoisaa vuorovaikutusta.

Luottamus edellyttää kontrollista luopumista ja delegointia. Esimerkkinä projekti, jossa olet vastuussa osa-alueesta Z. Jos tarvitset apua, pyydä sitä valitulta henkilöltä ja tee se kolmea aiemmin mainittua askelmaa käyttäen. Neljäs askel rakentuu siitä, että annat tehtävän valitulle henkilölle ja päästät siitä irti. Pointtina on, että sovittuasi asiasta, siirrät heti ohjakset toiselle. Voit kertoa olevasi saatavilla, jos hän tarvitsee neuvoja asian hoidossa. Kun et vahdi tai kommentoi toisen tekemisiä, osoitat toiselle luottamusta. Näin luottamus rakentuu ja huomaat, että avun pyytäminen johtaa vieläkin parempaan yhteistyöhön. Neljäs askel on myös hyvän johtamisen kulmakivi.

 Opettele asioiden delegoimista. Tämä voi samalla tarjota toiselle mahdollisuuden oppia uutta. Luota tapahtumien kulkuun ja ole avoin sen suhteen miten asiat etenevät. Muista, että on monia tapoja tehdä tehtävä ja sinun tapasi ei aina ole se ainoa oikea.

Harjoitus

Mieti mikä neljästä askeleesta on itsellesi se haastavin, ja päätä keskittyä kyseiseen teemaan. Jos valitset esimerkiksi läsnäolon taidon, havainnoi itseäsi, kun tapaat uuden henkilön. Tarkkaile myös, oletko läsnä eri tilanteissa vaikkapa kaupan jonossa, kotiaskareita tehdessäsi tai työpaikallasi.

Aina kun ajatus lähtee laukkaamaan, huolestut tai touhuilet, keskity hetkeen ja siihen, mitä olet juuri tekemässä.

Lisätietoa Tasapainon Avaimista: www.tasapainonavaimet.fi tai  carita.nyberg@tasapainonavaimet.fi. Voit ladata Nybergin ilmaisen vuorovaikutustaitoja käsittelevän e-kirjan Kommunikaatiotaidot osoitteesta http://bookboon.com/fi/kommunikaatiotaidot-ebook.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Tätä artikkelia on kommentoitu yhden kerran.

  1. Juha kommentoi 13.9.2013 klo 14.27
    Hei Carita! Tärkeitä asioita nämä neljä kohtaa.Työterveyspsykologina, kun olen vetänyt valmennusryhmiä, olen painottanut myöskin ilmaisun selkeyttä siten, että opetellaan käytämään minä muotoa, me ilmaisun sijaan ja lisäksi harjoitellaan ( varsinkin haastavissa tilanteissa) selkeyttämistä ,siten että ilmaistaa missä ollaan samaa mieltä, missä eri mieltä. Erittäin tärkeänä olen pitänyt sitä että vältetään epäsuoraa kommunikointia. Eli jos on sanottavaa a:lle ei pidä ilmaista asiaa b:lle. Epäsuorakommunikointi myrkyttää usein ilmapiiriä. Tärkeänä pidän myöskin sitä että opetellaan tekemään rakentavia kysymyksiä jne. Ehkä nämä ovat kirjassasi seuraavina askelina?? Tai miltä nämä kuullostavat? Hyvää syksyn jatkoa! Juha www.mediatorconsulting.fi

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)