PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
TEKSTI MARJA KASANEN KUVA TUULA HEIKKINEN | 14.8.2013 | KOLLEGA.FI
Täydessä vauhdissa

Kesälomien virkistäminä olemme jälleen täydessä vauhdissa. Töissä pohditaan budjetteja, suunnitellaan projekteja ja sovitellaan kokousaikatauluja, kun taas kotirintamalla mietitään lukujärjestyksiä, ilmoittaudutaan harrastuksiin ja opintoihin ja suunnitellaan koko perheen aikatauluja. Täyteen ohjelmoidut päivät ovat kiireisiä eikä hengähdystaukoja juuri jää.

Arkea suorittaessamme emme huomaa, että jatkuvassa pyörityksessä aivot joutuvat koville. Aivomme näet toimivat yhä kivikauden aikaisen käyttöjärjestelmän ohjaamana, eivätkä tahdo pysyä nykymaailman menossa mukana, kuten psykologi Ville Ojanen sanoo. Aivojen käyttötaitoja kehittänyt Ojanen kertoo haastattelussaan, miten informaatiotulva ja nykyelämän intensiivisyys haastavat aivoja ja millaisia stressinhallinta- ja palautumiskeinoja niiden taltuttamiseen tarvitaan.

Tasapainon ja palautumisen teemoja käsitellään myös Tasapainon avaimet -palstalla, jossa pohditaan elämään ja hyvinvointiin vaikuttavia tukipilareita. Sana hallussa -palstalla puolestaan kurkistetaan sanoihin tilastojen takana. Vierailija-blogissa kirjoittaa tällä kertaa Maarit Laurento, joka tarkastelee kotimaamme vaiheita ja tekee tiliä sen historiasta ajan näkökulmasta. Kirjapalstalla arvioimme Sheryl Sandbergin kirjoittaman johtamisaiheisen Lean In -kirjan.

Uusi kilpailumme on juuri pyörähtänyt käyntiin. Tällä kertaa kysymme, minkälainen olisi ihannetyöpaikkasi. Vastaamalla voit voittaa Hoitohuone Amankan 70 euron arvoisen lahjakortin, jolla saa ekologisia kauneus- ja hyvinvointihoitoja. Kannattaa osallistua!

Lehtemme uudet jutut ilmestyvät jälleen kahden viikon kuluttua keskiviikkona. Tilaa uutiskirjeemme, niin pysyt ajan tasalla.

Virkeää työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

 

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)