KIRJABLOGI

Mainos
TEKSTI MARJA KASANEN KUVA WSOY | 14.8.2013 | KOLLEGA.FI
Menestyminen vaatii tahtomista

Naisia ei ole vieläkään kovin runsaasti johtajina. Kyvyistä se ei ole kiinni, kuten Lean In – Naiset ja menestymisen tahto -kirjassakin todetaan. Yhtenä suurena syynä ovat naisten omat toiminta- ja ajattelutavat, jotka estävät etenemisen.

Lean In käsittelee uran tekemistä naisnäkökulmasta. Se on mielenkiintoinen katsaus amerikkalaiseen työympäristöön, mutta siitä löytää totuuksia myös suomalaiseen työelämään. Oman lisänsä antavat viittaukset tilastoihin ja tutkimustuloksiin.

Facebookin operatiivinen johtaja Sheryl Sandberg kertoo raikkaasti ja rehellisesti sekä omista kokemuksistaan että työelämän ilmiöistä yleensäkin. Hänen mukaansa naiset vähättelevät taitojaan ja jäävät liian usein sivustakatsojiksi.

Kirjassa Sandberg antaa omaa elämäänsä esimerkkinä käyttäen ajattelemisen aihetta niin asenteiden kuin ajattelumallien suhteen. Sandberg kertoo rehellisesti myös omista mokistaan, jotka rohkaisevat lukijaa ajattelemaan, että hänkin voi onnistua. Sandberg ei mestaroi missään vaiheessa, vaan kertoo konstailemattomasti johtajuuden haasteista. Kirjassa pohditaan niin uran ja perheen yhdistämisen vaikeutta, miellyttämisentarvetta ja omaa riittämättömyyttä kuin mentoroinnin tärkeyttä, neuvottelutaitojen välttämättömyyttä ja uskallusta edetä urallaan. Feminisminkin Sandberg löytää uudelleen, kun toteaa oman sukupolvensa hukanneen äitiensä hankkimat mahdollisuudet.

Sandberg on kirjoittanut kirjan – omien sanojensa mukaan – rohkaistakseen naisia unelmoimaan suuria, menemään läpi harmaan kiven ja saamaan itsestään kaiken irti. Kirja onkin myönteinen opus, joka antaa uutta potkua uralle.

Kirjan nimi
Kustantaja
Painovuosi
Sivumärä
Hinta
Lean In
WSOY
2013
287 sivua
23,90 – 32,95 euroa

 

 

 

 

 

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)