HYVINVOINTI

Mainos
TEKSTI PIRKKO TAVAILA KUVA EMILIA RAUNIO | 30.7.2013 | KOLLEGA.FI
Onni on energiaa – Osa 1

Albert Einstein on idolini. Ei siksi, että olisin erityisen kiinnostunut matematiikasta vaan siksi, että Einstein oli perin juurin arkiviisas mies. Ja mikä parasta, hänen viisautensa perustuvat Nobel-tason faktaan. Einsteinin tokaisut ohjenuorana elämästä tulee helpompaa kaikilla rintamilla. Tässä yksi helmi vapaasti käännettynä:

”Kaikki on energiaa. Tähän ei ole mitään lisättävää.
Kun sovitat energiasi samalle taajuudelle tavoittelemasi todellisuuden kanssa,
et voi mitenkään välttää saavuttamasta sitä todellisuutta.
Asia ei voi olla toisin.
Tämä ei ole filosofiaa.
Tämä on fysiikkaa.”

Pirkko Tavaila on kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin keskittynyt health coach.

Hyvä olo ja unelmat saavutetaan siis pysyttelemällä energeettisesti oikealla kanavalla. Hyvä energia tuntuu sisuksissa ja saa säteilemään. Se näkyy upeana olemuksena. Se tuntuu elinvoimana. Yöllä nukuttaa sikeästi ja päivällä jaksaa tehdä tehokkaasti töitä kovassakin paineessa. Hymy on herkässä. – Mutta miten temppu tehdään?

Heti alkuun lyhyt perustelu: Muistanet, että energia syntyy atomeissa elektronien, protonien sekä neutronien sähköisen myllerryksen seurauksena. Atomien tasolla tarkasteltuna kaikki elollinen ja eloton on yhtä ja samaa universaalia energiapyörrettä, avaruutta. Tieteen näkökulmasta rajat esineiden ja olioiden välillä ovat illuusiota. Olemme yhteydessä kaikkeen ja kaikkiin. Fysiikan lakien mukaan kaikki mitä on, on tarjolla meille jokaiselle tasapuolisesti, energian muodossa. Olemme saaneet syntymälahjana taidon vetää puoleemme täsmälleen sitä mitä haluamme. Energia on väline, jolla se tapahtuu.

Nykyihminen on valitettavasti päästänyt energeettiset syntymälahjansa ja -taitonsa ruostumaan. Syömme ruokaa, joka ottaa enemmän kuin antaa, kaikkia kolottaa ja väsyttää. Voivottelusta on tullut maantapa. Uhriksi heittäytyvä selittää, kuinka joku tai jokin sai suuttumaan tai tuntemaan olon kurjaksi. Tieteellinen fakta kuitenkin on, että jokainen on oman onnensa seppä. Saamme täsmälleen sitä mitä itse olemme energeettisesti. Vastuu on meillä. Energiaimureita on maailma pullollaan, mutta niiltä voi suojautua mukavilla, jopa herkullisilla tavoilla. Tarvitaan vain päätös, sitoutuminen ja sinnikkyyttä, jotta saadaan jalkautettua uusi elämäntapa.

Hyvä energiataajuus löytyy nauttimalla parasta mahdollista kehon ja mielen ravintoa. Energia hilataan oikealle tasolle yhä uudelleen ja uudelleen, sillä elämä tarjoaa jatkossakin takaiskuja. Kun energiaa riittää, iskut kestää paremmin. Ei tule mieleenkään lannistua saatikka luopua haaveista.

Harjoitellaan vähän. Tunnista synnynnäinen taitosi lukea ja tuntea erilaisia energioita:

 • Rakkausenergian taajuudella koetaan horjumatonta uskoa. Kaikki on mahdollista.
 • Pelkoenergia saa aikaan jahkailua, rimakauhua, kateutta, vihaa – kaikenlaisia negatiivisia tunteita. Joskus kahden ihmisen välinen negatiivinen energia tiivistyy niin painostavaksi, että tuntuu kuin ”ilmaa voisi leikata”.
 • Positiivinen jännitys kipunoi vatsanpohjassa. Ilmapiiri ”tihkuu jännitystä”.
 • Samoilijan vaistot ovat harjaantuneet vaistoamaan saaliseläimen läheisyyden tai vaanivan petoeläimen hyökkäysaikeet.
 • Olet joskus ”tuntenut tuijotuksen”.
 • Jokainen koiranomistaja on saanut todeta, kuinka eläin tuntee tutun energian lähestyvän: Koira valpastuu paljon ennen kuin perheenjäsen avaa kotioven.

Energiataajuus korjataan nostamalla sekä mielen että kehon energiaa. Keho ja mieli muodostavat energeettisen kokonaisuuden ja siksi molemmat on ravittava parhaalla mahdollisella tavalla. Näillä keinoilla pääset nopeasti energiatankkauksen alkuun:

 • Pidä viikon medialakko ja sulje aistisi lööpeiltä. Tärkeät uutiset kuulee kyllä.
 • Valitse musiikki, joka saa hyvälle mielelle. Tanssi!
 • Valikoi seurasi aina, kun voit. Kulje sinne missä hymyillään, nauretaan ja kannustetaan täydestä sydämestä. Ole itse inspiroivaa ja hyväksyvää seuraa. Kun astut tilaan, jossa on muita ihmisiä, pidä huoli, että ilmapiiri paranee läsnäolosi voimasta.
 • Korjaa ilmaisuasi positiivisemmaksi. Saman asian voi sanoa monin eri sanoin ja sävyin.
 • Kulje luonnossa ja seuraa miten energia ja elinvoima näyttäytyvät siellä.
 • Aloita aurinkoenergian lisääminen lautaselle. Nyt se on helppoa:
  • Kokeile, millaisista värikkäistä ruuista pidät eniten. Syö joka päivä vähintään kaksi kourallista kasviksia.
  • Syö vähintään puolet ruuasta raakana.
  • Syö luonnonmarjoja niin paljon kuin käsiisi saat.

Seuraa miten energiatasosi alkaa hiljalleen muuttua. Seuraavassa kirjoituksessani saat lisää täsmäohjeita energian ja elinvoiman pitämiseksi oikeassa kurssissa.

EatBeNow.com-sivustolta löydät reseptejä sekä lisävinkkejä. Voit myös tilata kerran kuukaudessa ilmestyvän suomenkielisen uutiskirjeen osoitteesta pirkko@eatbenow.com.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

 • haluat erottua joukosta,
 • saavuttaa uutta yleisöä ja
 • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)