VIERAILIJA

Mainos
TEKSTI LEENA VÄNNI KUVA NIINA STOLT | 31.7.2013 | KOLLEGA.FI
Mikä jälkeenpäin kaduttaisi?

Viikonlopun mökkireissun jälkeen sunnuntai-illan paluuliikenteessä meidän ohitsemme ajoi auto, joka ohitti meidät huolimatta edessämme olevasta bussista. Siinä samassa kuski ilmeisesti tajusi, että on ajamassa bussin perään, väisti jyrkästi, korjasi liikettä ja auto heittelehti osuen bussiin kahdesti, minkä jälkeen se kieri muutaman kerran katon kautta ympäri päätyen kaistojen väliin.
Me tietysti toimimme kuten ihmiset hätätilanteessa toimivat. Soitin hätänumeroon ja ystäväni lähtivät katsomaan, keitä autossa oli ja missä kunnossa he olivat. Kuski oli autossa yksin ja selvisi ihme kyllä ilman näkyviä isompia vammoja. Kun poliisi ja ambulanssi saapuivat paikalle ja yhteystiedot oli annettu, jatkoimme matkaa vähän vaisuina. Jos auto olisi osunut bussin sijaan meihin tai sinkoutunut hieman eri suuntaan, meidän autolastillisellemme ei todennäköisesti olisi käynyt hyvin.

Leena Vänni toimii viestintävastaavana YTY ry:ssä.

Jälkeenpäin mietiskelin, muuttavatko elämäänsä tyytymättömät ihmiset omia elintapojaan onnettomuuden osuessa melkein kohdalle, vai jatkavatko kaikki hetken säikähdyksen jälkeen entistä rataa. Keväällä esille nousi uutinen, että kuolinvuoteellaan ihmiset katuvat eniten sitä, että ovat tehneet liikaa töitä.

Vaikka tietäisin eläväni vain muutaman vuoden, niin tekisin varmasti silti töitä, jos vain terveys sallisi. En tietenkään ympäripyöreää päivää, mutta sellaista en tee nytkään. Työnteko rytmittää elämää ja vapaa-aikakin tuntuu paremmalta, kun sitä on rajatusti. Työnteko on myös siinä mielessä samanlaista kuin harrastuksetkin, että työssä kehittyy sitä tekemällä. Kehittyminen taas tekee työnteosta mielekästä. Kun työ ja vapaa-aika ovat erikseen, molempiin riittää energiaa.

Nykyinen suuntaus, että vapaa-ajalla vähän väliä silmäillään sähköposteja puhelimella, ei tee vapaa-ajasta täysipainoista ja palauttavaa vapaa-aikaa. Puhumattakaan siitä, että puhelimen näpräilyä ei voi lopettaa edes autoa ajaessa. Niin tärkeää työsähköpostia ei ole, että kannattaa riskeerata oma ja muiden henki liikenteessä.

Leena Vänni
YTYn viestintävastaava

Faktaa YTY:stä

Yksityisalojen Esimiehet ja Asiantuntijat YTY on akavalainen palvelu- ja edunvalvontajärjestö esimiehille ja asiantuntijoille. YTY ajaa jäsentensä etuja työmarkkinoilla, ja sen tavoitteena on jäsenistön työehtojen ja työelämän laadun parantaminen sekä työssä jaksamisen edistäminen. YTY on Kollega.fi-verkkolehden yhteistyökumppani. www.yty.fi

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)