KIRJABLOGI

Mainos
TEKSTI JANNE VALKEAPÄÄ | 31.7.2013 | KOLLEGA.FI
Meditaatio tieteen näkökulmasta

Kuinka usein et ole pystynyt nukahtamaan, koska mielessä pyörivät ajatukset eivät lopu? Kun haluat ajatella jotakin, häiritsevätkö tarpeettomat ajatukset? Kuinka suuri osa ajatuksistasi on aidosti hyödyllisiä? Puolet? Neljäsosa?

Näin kysyy tutkija, lääkäri ja lääketieteen tohtori Ramesh  Manocha tuoreessa kirjassaan Silence Your Mind eli ”Hiljennä mielesi”. Nimi viittaa meditaation tilaan eli hiljaiseen, ajatuksettomaan tilaan kahden ajatuksen välissä. Ja juuri meditaatiosta kirja kertoo. Lähestymistapa tähän idän mystiseksi harjoitukseksi usein miellettyyn aiheeseen on tosin poikkeuksellinen – Manocha lähestyy asiaa puhtaasti tieteellisestä ja tutkijan näkökulmasta.

Näkökulmastaan huolimatta teos onnistuu olemaan kaikkea muuta kuin pelkkä puiseva kuvaus tutkimustuloksista. Manocha kirjoittaa omakohtaisesti, kansantajuisesti ja innostavasti. Kirja on jopa käytännöllinen. Sen sivuilta lukija löytää paitsi kuvauksen meditaation todetuista hyödyistä, myös käytännölliset ohjeet kuinka voi itse päästä alkuun meditaatiossa.

Manocha on tutkinut ja vertaillut eri meditaatiotekniikoita, mutta tässä kirjassaan hän keskittyy suurimmalta osin Sahaja Yoga -meditaatioksi kutsuttuun tekniikkaan. Sahaja Yogassa keskeisessä asemassa on ajatukseton tietoisuus eli luonnollinen tasapainon tila, jossa henkilö on täysin läsnä ja tietoinen, mutta voi halutessaan olla ajattelematta.

Sahaja Yoga -meditaatiota opetetaan myös Suomessa. Sen keskeisen periaatteen mukaan kaikki opetus on aina maksutonta ja kursseja ylläpitävät vapaaehtoiset asian harjoittajat.

Silence Your Mind -kirjan kotisivu.

Kirjan nimi    Silence Your Mind

Kieli               Englanti, toistaiseksi ei käännetty
Kustantaja    Hachette Australia
Painovuosi    2013
Sivumärä      320 sivua
Hinta             18,39 dollaria + toimituskulut, Amazon-kirjakauppa

Katso myös Yoga -meditaatiokurssit Suomessa.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)