COACHING

Mainos
KOLLEGA.FI | 12.6.2013
Unelmien aika

Unelmointi on oleellinen osa coachausta. Kerrankin saa luvan kanssa antaa mielikuvituksen virrata ja unelmoida ilman rajoja. Se ei ole meille järkeville ihmisille olekaan helppoa. Ensin pitää antaa itselleen lupa unelmoida – kaataa jokainen järjen yritys torpedoida: enhän minä tällaista voi kuitenkaan saavuttaa, ei se ole minulle mahdollista, en minä ole sellaista ansainnut jne. Puolustuspuheita ja tekosyitä löytyy yksi toisensa jälkeen lisää.

Palstan kirjoittaja Kaija Pitkäniemi on Business Coach.

Jokaisen esteen kohdalla voi kysyä itseltään: Onko se totta? Onko se aivan varmasti totta? Pikku hiljaa vastustus alkaa hellittää otettaan ja uskaltaudutaan antautua luovuuden tilaan, jossa unelmointi on mahdollista. Unelmissa ei ole rajoja. Unelmissa kaikki on mahdollista. Kyse on halusta. Mitä minä näistä kaikista unelmistani aidosti oikeasti haluan? Jos niitä on monta, niin mikä on ensimmäinen unelma, jonka haluan toteuttaa.

Ensin pitää tietää mitä haluaa. Sen jälkeen loppu onkin vain tekemistä: Miten pääsen unelmaani? Mitä se minulta tai muilta vaatii? Keneltä tarvitsen apua ja minkälaista? Milloin alan toteuttaa unelmaani? Lukuisia kysymyksiä, joihin coachauksessa saadaan vastauksia ja niiden avulla unelma alkaa näyttää mahdolliselta toteutua.

Päätöksen jälkeen tarvitaan konkreettisia toimia. Eteneminen pienin askelin on varmin tie päästä unelmaansa. Yksi askel kerrallaan: ensin teen tämän. Kun se on tehty, seuraava askel on tämä. On tärkeätä aikatauluttaa asiat kalenteriinsa ja sitouttaa näin itsensä tekemiseen. Muuten mitään ei tapahdu ja monet huikeat unelmat haudataan mahdottomina toteuttaa.

Kukaan muu ei luo unelmiamme todeksi, kuin me itse. Kyse on siitä, miten paljon arvostamme itseämme. Jos arvostamme, niin haluamme nähdä vaivaa unelmamme eteen. Haluamme myös palkita itseämme pienistäkin onnistumisista. Palkitseminen on hyvin tärkeä osa prosessia!

Kesä, jos mikä, on parasta aikaa unelmoinnille. Mikä on hienompaa, kuin katsella poutapilvien liikettä taivaalla ja antaa ajatuksen virrata. Nautitaan kesästä, kauniista luonnosta, lomasta ja unelmoidaan itsellemme loistelias tulevaisuus!

Lisätietoa kirjoittajasta ja coachingista löydät osoitteesta www.intuitivo.fi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)