VIERAILIJA

Mainos
TEKSTI LEENA VÄNNI KUVA NIINA STOLT | 12.6.2013 | KOLLEGA.FI
Kesäharjoittelijat piristävät työpaikan arkea

Työpaikallani, kuten monilla muillakin suomalaisilla työpaikoilla, toimisto hiljenee kesällä. Ennen sitä saimme kuitenkin piristysruiskeeksi kesäharjoittelijan kahdeksi viikoksi.

En ole itse koskaan osallistunut Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluun, mutta entisessä työpaikassani, paikallislehti Pohjois-Satakunnassa Ikaalisissa, otettiin lukioikäisiä kesäharjoittelijoita tekemään kesäksi Nuorten palstaa. Palsta antoi raikasta näkökulmaa lukijoille ja hyvää työkokemusta nuorille. Olin vaikuttunut siitä, kuinka hyvin homma pyöri. Aloittaessani Yksityisalojen Asiantuntijat ja Esimiehet YTYn viestintävastaavana ehdotin kesäharjoittelijoiden ottamista meillekin.

Leena Vänni toimii viestintävastaavana YTY ry:ssä.

Tänä kesänä toimistollemme Pasilaan tuli toista kertaa Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoittelija. Ensimmäisenä kesänä otimme harjoittelijoita kaksi, emmekä oikein osanneet hahmottaa, kuinka nopeasti ja näppärästi nuoret suunnitelluista työtehtävistä selviytyivät. Nyt toisella kerralla tehtävälistan laadinta oli jo helpompaa ja muutenkin kaikki käytännön asiat työsopimuksista tarvittaviin käyttäjätunnuksiin mietittynä ensimmäistä kertaa paremmin.

Tavoitteemme on antaa näille nuorille hyvä kuva työelämästä: asiat hoidetaan kunnolla työnantajan puolelta ja vastineeksi odotamme reipasta työntekoa sovittuun kellonaikaan. Ensimmäiset työpaikat luovat mielikuvan koko tulevasta työurasta. Minkälainen kuva työnteosta jää? Voiko työpaikalla esittää omia ideoita ja olla oma itsensä? Onko esimies tai ohjaaja tarvittaessa apuna, mutta antaa tilaa tehdä itse? Voiko työpaikalla viihtyä, vai vilkuillaanko siellä vaan kelloa?

Edellisenä kesänä kaksiviikkoisen työjakson päätyttyä haastattelin kesätyöntekijöitä siitä, mitä he olivat oppineet ammattiyhdistystoiminnasta. Melko hyvin kahdessa viikossa oli selvinnyt, mitä meidän toimistossamme kenenkin vastuualueeseen kuuluu, mikä on Ylemmät Toimihenkilöt YTN (neuvottelujärjestö) ja kenen asioista huolehtii Suomen Ammattivalmentajat (urheiluvalmentajien).

Toimistomme väki puolestaan on yhtä mieltä siitä, että nuoret kesäharjoittelijat tuovat mukavaa piristystä toimistoarkeen.

Leena Vänni
YTYn viestintävastaava

Faktaa YTY:stä

Yksityisalojen Esimiehet ja Asiantuntijat YTY on akavalainen palvelu- ja edunvalvontajärjestö esimiehille ja asiantuntijoille. YTY ajaa jäsentensä etuja työmarkkinoilla, ja sen tavoitteena on jäsenistön työehtojen ja työelämän laadun parantaminen sekä työssä jaksamisen edistäminen. YTY on Kollega.fi-verkkolehden yhteistyökumppani. www.yty.fi

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)