KIRJABLOGI

Mainos
TEKSTI MARJA KASANEN | 22.5.2013 | KOLLEGA.FI
Onnellisuuden esteitä raivaamassa

Nykymaailmassa lähes jokainen tavoittelee onnellisuutta. Vaikka elämme hyvinvointivaltiossa, ei monikaan meistä koe itseään onnelliseksi. Mikä estää meitä olemasta onnellisia? Onko syy tyytymättömyyteemme ulkoisissa olosuhteissa vai omissa ajatuksissamme ja asenteissamme?

Onnen lähteitä ja esteitä on pohdittu kautta aikojen. ”Onnellisuusprofessorina” tunnettu psykologian emeritusprofessori Markku
Ojanen
kertoo Murra onnellisuuden esteet
-kirjassaan tuntemuksista, jotka vievät ihmisiltä onnen tunteen. Näitä onnenvarkaita ovat muun muassa kateus, katkeruus, viha, yksinäisyys, materialismi ja kilpailu. Ojanen paneutuu onnellisuuden esteisiin yksityiskohtaisesti ja pohdiskelevasti. Hän osoittaa, että esteet ovat raivattavissa ja antaa myös neuvoja sen tekemiseen. Kirjan parasta antia ovatkin ohjeet esteiden murtamiseen.

Hellittämättömästä onnen tavoittelusta on Ojasen mielestä tullut yksi onnen esteistä. Onnellisuus ei ole vain elämän huippuhetki, vaan kyse on pitkäaikaisesta perustilasta ja elämänasenteesta. Kirjan sanomana on, että ihminen pystyy vaikuttamaan onnensa määrään omilla valinnoillaan. Onneksemme onnellisuus on taito, joka on opittavissa!

Kirjan nimi
Kustantaja
Painovuosi
Sivumärä
Hinta
Murra onnellisuuden esteet
Minerva Kustannus Oy
2013
229 sivua
28,90 euroa

 

 

 

 

 

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Uusi vuosi, uudet tavoitteet: Haluatko kehittyä johtamisessa?

Haluatko kehittyä itsesi tai muiden johtamisessa? Tai oletko tuore esihenkilö, tiiminvetäjä tai projektipäällikkö. Tahdotko vahvistaa valmentavan johtamisen taitojasi?

Ilmoittaudu mukaan esihenkilöille, tiiminvetäjille ja projektipäälliköille tarkoitettuihin coachausryhmiin. Uudet etäryhmät käynnistyvät tammikuussa 2022.

Ryhmässä (jossa max 6 henkilöä)

  • saat coachausta omissa tavoitteissasi
  • pääset sparraamaan muita
  • kehityt valmentavan johtamisen taidoissa.

Omia ryhmiä myös uusille esihenkilöille, tiiminvetäjille ja projektipäälliköille.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: https://www.laurasundell.fi/

Laura Sundell, sertifoitu business coach, DI

laura@laurasundell.fi  +358 45 657 9608

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)