PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA TUULA HEIKKINEN | 17.4.2013 | KOLLEGA.FI
Muutosten pyörteissä

Työpaikat muuttuvat nykyään tiuhaan tahtiin ja organisaatio voi luoda nahkansa jopa useamman kerran vuodessa. Usein muutoksen tuo tullessaan uusi pomo, joka haluaa myllertää organisaation omien näkemystensä mukaiseksi. Joskus muutoksen taas tuo kustannussäästöjen pakko, jolloin organisaatiota halutaan virtaviivaistaa ja työpaikkoja vähentää. Muutos on ainoa pysyvä asia työpaikoilla, joten siihen kannattaa mahdollisuuksien mukaan varautua. Muutos sinänsä ei aina ole huono asia, vaikka se usein aiheuttaa huolta ja pelkoa. Muutoksen onnistuminen riippuu kuitenkin paljolti siitä, kuinka se toteutetaan työyhteisössä.

Uusien organisaatioiden rakentaminen ja muutosten läpivienti on tuttua Minna Toiviaiselle, joka toimii johtajana Suomen Matkatoimistossa. Lehtemme henkilöhaastattelussa hän kertoo kuinka on johtanut muutoksia uransa alkutaipaleelta lähtien. Toiviaisen periaatteena on aina ollut se, että hän tekee kaiken yhdessä joukkojensa kanssa ja hitsaa porukan yhteen. Kun ihmiset pääsevät itse luomassa pelisääntönsä ja hiomaan organisaatiotaan, muutokseen sitoudutaan.

Coaching-palstalla päästään kurkistamaan, miten työnhaku ulkomailla poikkeaa suomalaisesta työnhausta ja miten coachaus voi hyödyttää työnhakua. Työn iloa -blogissa puolestaan pohditaan oikeaa eläkeikää ja peräänkuulutetaan joustavuutta eläkkeellesiirtymiseen. Sana hallussa -palstalla taasen tarkastellaan vapaaehtoistyön haastavuutta, kun asiat eivät sujukaan ihan suunnitelmien mukaan.

Olethan käynyt vastaamassa kilpailuumme, jossa kysymme, mikä sinua motivoi työssäsi. Vastaamalla voit voittaa kirjapalkinnon. Vastausaikaa on 28.4. saakka.

Seuraavat jutut julkaistaan kahden viikon kuluttua, mutta poikkeuksellisesti torstaina vapun vuoksi. Sitä ennen kannattaa käydä ensi keskiviikkona Vierailija-blogissa, jonne on luvassa uusi kolumni Antti Kylläiseltä.

Virkeää työpäivää!

Marja Kasanen
Päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)