PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA TUULA HEIKKINEN | 6.3.2013 | KOLLEGA.FI
Positiivisella asenteella pärjää kaikkialla

Suomalaiset tekevät nykyään töitä ympäri maailmaa ja ulkomaankomennukset ovat arkipäivää. Työtehtävät ovat kaikkialla useimmiten melko samanlaisia, mutta ympäristö ja kulttuuri voivat asettaa totutusta poikkeavia haasteita. Ulkomailla työskentely vaatii paitsi rohkeutta, sitkeyttä ja oma-aloitteisuutta myös positiivisuutta ja oikeaa asennetta.

Oikea asenne on ainakin ekspatriaatti Pipsa Jäämaalla, joka kertoo lehtemme henkilöhaastattelussa mielenkiintoisesta työstään ja elämästään Arabiemiraateissa.  Sisustussuunnittelijana toimiva Jäämaa on asunut Dubaissa perheensä kanssa jo seitsemän vuotta. Kilpailu on kovaa ja päivät ovat pitkiä, mutta Jäämaa nauttii työstään. Johtotähtenään Jäämaa pitää neuvoa, jonka sai vuosia sitten vanhalta brittileidiltä. Tämä kehotti seurustelemaan vain positiivisten ekspatriaattien kanssa ja välttämään valittajajoukkoa. Tätä neuvoa Jäämaa on noudattanut kaikki vuodet ja viihtyy erinomaisesti Dubaissa.

Neuvoa voi soveltaa myös työelämään, sillä työpaikassakin voi valita seuransa. Kun liikkuu innostuneessa ja iloisessa työporukassa, positiivisuus tarttuu ja omakin olo tuntuu hyvältä.

Optimismiin ja vähän pessimismiinkin keskitymme tällä kertaa Työelämän psykologiaa -palstalla, jossa ihmetellään väitteitä joiden mukaan pessimismit elävät optimisteja kauemmin.

Positiivisia tuloksia henkilöstön hyvinvoinnin saralla esittelemme puolestaan Työn iloa -blogissa, jossa kerrotaan Vuoden henkilöstötekona palkitun Microsoftin Läsnätyöstä ja sen tuomista työnteon monimuotoisista mahdollisuuksista.

Elämä järjestykseen -palstalla paneudumme hengittämiseen ja tarkastelemme sen vaikutuksia ihmisen energiatasoon. Jutussa annetaan myös vinkkejä hengityksen hidastamiseen.

Kannattaa myös käydä katsomassa Coaching-palstalla viime viikolla ilmestynyttä juttua, jossa käsitellään mielenkiintoinen case opiskelualan vaihdosta.

Oletko huomannut myös kyselymme? Kerro mielipiteesi, mistä jutusta pidät ja mistä haluaisit jatkossa lukea. Arvomme vastanneiden kesken kaksi kirjapalkintoa.

Seuraavat jutut ilmestyvät kahden viikon kuluttua keskiviikkona. Sillä välin kannatta käydä sivuillamme ensi keskiviikkona, jolloin Vierailija-blogissa käsitellään omien rajojen vetämistä.

Antoisaa työpäivää!

Marja Kasanen
Päätoimittaja

 

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)