SANA HALLUSSA

Mainos
TEKSTI TUIJA METSÄAHO KUVA MARJA KASANEN | 20.3.2013 | KOLLEGA.FI
Muista noudattaa ohjeita

Vierailu asiakkaan luona oli venynyt pitkäksi. Johanna oli esitellyt suu vaahdossa mainoskampanjan parannusehdotukset ja oli aivan uupunut. Lounastauko tuli hyvään saumaan, ja hän kiiruhti puuteroimaan nenänsä.

Siinä pytyllä istuessaan Johanna huomasi vastapäiseen oveen teipatun paperin. ”SIIVOA JÄLKESI!!! KÄYTÄ PÖNTTÖHARJAA!” Klups. Johannalla ei ollut isoa hätää, mutta asioituaan hän pyyhki kostutetulla paperilla istuimen. Vetämisen jälkeen hän tarkisti huolellisesti, ettei pisaroita roiskunut yli laidan.

Lavuaarin yläpuolella lasihyllyllä silmiin osui tulitikkuaski, jossa oli kiinni tarralappu. ”Käytä tätä tarvittaessa”, siinä luki. Varmuuden vuoksi Johanna raapaisi yhden tikun, ettei vessaan jäisi ei-toivottavaa hajua, raikas rikintuoksu vain.

Tuija Metsäaho on freelance-toimittaja ja kouluttaja.

Heti työpäivän päätteeksi Johanna riensi ryhmäliikuntatunnille. Hän riisui kiristävät vaatteet yltään ja pukeutui joustaviin trikoisiin. Oma vakipaikka spinning-salin etuosassa oli vapaana. Vuodatettuaan hikeä neljäkymmentäviisi minuuttia oli aika siirtyä suihkuun ja infrapunasaunaan.

Suihkuhuoneen seinälle oli ilmestynyt kyltti. ”Asiakaspalautteen johdosta toivomme, että ajatte ihokarvanne kotona!” No ei tullut mieleenkään höylätä sääriä julkisessa pesuhuoneessa, Johanna kauhisteli. Hän otti hyvän asennon saunassa ja sihautti kiukaalle löylyä.

Esikoistytön satujumppa lähikoululla oli loppumaisillaan, ja Johanna kurvasi kotimatkalla sitä kautta. Salista kuului kimeitä tytönääniä ja jalkojen töminää. Vahtimestari istui kopissa yrmeän näköisenä. Ilmoitustaululla komeili laminoitu väripaperi, johon oli kirjoitettu isoin kirjaimin ”ÄLÄ JUOKSE SISÄLLÄ!!! LATTIA ON LIUKAS!!!”

Kun ovi avautui, ja tyttö pomppi riemuissaan äidin luo, Johanna tarttui tätä reippaasti kädestä ja ohjasi pukuhuoneeseen, ettei vahtimestari ehtisi huutaa jotain juoksemisesta.

Mihin joutuisimmekaan ilman ohjeita?

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tervetuloa TerveysSummitiin!

Tiesitkö, että TerveysSummit on Suomen suurin terveystapahtuma? Se tuo kokonaisvaltaisen terveyden kovimmat asiantuntijat katsottavaksesi netin välityksellä - ja voit osallistua tapahtumaan ilmaiseksi tietokoneeltasi, tabletiltasi tai vaikka kännykältäsi mistä päin Suomea tahansa!
TerveysSummit koostuu sarjasta terveysaiheisia luentoja ja haastatteluja, jotka julkaistaan verkossa 25.3. – 31.3. Jokainen haastatteluvideo on syväsukellus aiheeseen huippuasiantuntijan johdatuksella - tällaista et löydä muualta!
Voit katsoa tapahtuman haastatteluita ilmaiseksi 24 tunnin ajan julkaisusta (kunhan ilmoittaudut mukaan!) tai VIP-passilaisena rajattomasti koko vuoden. Rekisteröidy jo tänään - se ei maksa mitään eikä sido sinua mihinkään. Ilmoittaudu heti osoitteessa https://terveyssummit.fi/ts/30/
P.S.
Jos et vielä tunne tapahtumaa, käy kurkkaamassa yksi viime vuoden helmistä, lääkäri Olli Sovijärven haastattelu stressin biohakkeroinnista
https://terveyssummit.fi/stressin-biohakkerointi/ts/30.

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)