KIRJABLOGI

Mainos
TEKSTI MARJA KASANEN | 20.3.2013 | KOLLEGA.FI
Kateus koskettaa kaikkia

Jokainen on ainakin joskus elämänsä aikana tuntenut kateutta toista kohtaan. Hyvin moni on myös joutunut itse kateuden kohteeksi. Kateutta on ollut kautta maailmanhistorian ja tunne on universaali.

Kateus kukoistaa etenkin työpaikoissa, jossa työntekijät joutuvat kilpailemaan keskenään, tekemään töitä jaksamisensa äärirajoilla, kamppailemaan menestyksestä ja oppimaan jatkuvalla vyöryllä uusia asioita. Kuormittavat tilanteet synnyttävät helposti kateutta.

Kateus työelämässä -kirjassa kateutta käsitellään tunteena ja ilmiönä, ja se auttaa tiedostamaan ja ymmärtämään kateuden aiheuttamaa käyttäytymistä. Kateus on helppo kätkeä asiantuntijuuden, oppineisuuden ja kritiikin verhoon, ja se voi ilmetä esimerkiksi tiedon panttaamisena, sosiaalisena eristämisensä, selän takana puhumisena tai kiusaamisena.

Kirjassa selvitetään, miten kateus saa alkunsa, miten sen voi tunnistaa ja minkälaisia kateuden lajeja on olemassa. Kateudella on vaikutusta yrityksen tuottavuuteen, minkä vuoksi se on uhka yrityksen menestykselle. Parasta kirjassa onkin se, että se antaa monipuolisia näkökulmia ja keinoja kateuden käsittelyyn, ehkäisyyn ja selättämiseen.

Kirja sopii kaikille työelämässä toimiville työntekijöille ja esimiehille, opiskelijoille, kasvattajille ja ihmisen käyttäytymisestä kiinnostuneille.

Kirjan kirjoittajat edustavat monipuolisesti työelämän ja johtamisen asiantuntijoita. Kirjan on toimittanut Pirkko-Liisa Vesterinen, joka toimii paikallisjohtajana Management Institute of Finland MIF Oy:ssä. Kirjan muut kirjoittajat ovat Iiris Aaltio, Cristina Andersson, Juha Arikoski, Marsa Bäck, Olavi Filppula, Jari Hakkarainen, Pauli Juuti, Sofia Kauko-Valli, Martti Herman Pisto ja Ari Turunen.

Kirjan nimi    Kateus työelämässä
Kustantaja    PS-kustannus
Painovuosi    2013
Sivumärä      208 sivua
Hinta             42 euroa

Lue myös Cristina Anderssonin juttu kateuden voittamisesta toisaalla lehdessä.

 

 

 

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)