PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA TUULA HEIKKINEN | 20.2.2013 | KOLLEGA.FI
Arvot kohdallaan

Jokainen meistä on törmännyt jossain elämänsä vaiheessa yrityksen arvoihin, joko oman työpaikkansa tai jonkun tuntemansa firman arvoihin. Arvoista on käyty keskustelua jo 80-luvulta alkaen, mutta näkyykö se nykyajan yritysten toiminnassa? Parhaimmillaan arvot ovat selkeitä ja ymmärrettäviä ja ne ohjaavat yrityksen toimintaa. Pahimmillaan arvot ovat kuitenkin enemmän tai vähemmän pakolla keksittyjä ja unohdettu sittemmin yrityksen verkkosivujen viidakkoon pölyyntymään.

Yrityksen arvoilla ja niiden noudattamisella on kuitenkin merkitystä, sillä ihminen työskentelee motivoituneena firmassa, jonka arvot ovat linjassa omien arvojen kanssa. Silloin on myös mielekästä sitoutua yritykseen.

Hyvää esimerkkiä arvojen mukaisesta toiminnasta näyttää perheyhtiö Berner, jonka arvoissa ihminen on otettu huomioon jo 1880-luvulta saakka. Lehtemme haastattelussa yhtiön toimitusjohtaja George Berner kertoo muun muassa yhtiön palkkiojärjestelmästä, jossa henkilöstölle jaetaan vuosittain 10 prosenttia yhtiön voitto-osuudesta sekä palkitusta senioriohjelmasta, jossa 55 vuotta täyttäneille tehdään oma työurasuunnitelma.

Työn iloa -blogissa pohditaan tällä kertaa, miten työkyvyttömyyttä voitaisiin ennaltaehkäistä ja mitä kaikkea se vaatii.  Sana hallussa -palstalla puolestaan ihmetellään yritysten yhteystietojen löytämisen vaikeutta netissä.

Vierailija-blogissa kirjoittaa tällä kertaa pastori ja uskonnonfilosofi Antti Kylliäinen, joka pohtii mistä hyvinvointivaltion säilyttämisessä oikein on kyse.

Käy katsomassa myös viime viikolla Tasapainon avaimet -palstalla ilmestynyt juttu, jossa kerrotaan itsepäisyyden viruksesta ja sen vaikutuksesta itsekunkin työarkeen.

Nyt voit vaikuttaa lehden sisältöön kertomalla, mistä aiheista haluaisit lukea jatkossa. Kerro mielipiteesi vastaamalla kyselyymme ja voita kirjapalkinto.

Seuraavat jutut ilmestyvät jälleen kahden viikon päästä keskiviikkona. Ensi viikon keskiviikkona kannatta kuitenkin käydä Coahcing-palstalla, jossa käsitellään mielenkiintoinen case opiskelualan vaihdosta.

Energistä työpäivää!

Marja Kasanen
Päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)