SANA HALLUSSA

Mainos
TEKSTI TUIJA METSÄAHO KUVA MARJA KASANEN | 23.1.2013 | KOLLEGA.FI
Kirjoita niin kuin haluat

Nuori nainen teki paluuta työelämään kolmen vuoden hoitovapaan jälkeen. Hän oli hankkinut osaamistaan vastaavan paikan kansainvälisestä yrityksestä. Nuori nainen päivitti taitojaan muun muassa opettelemalla tietotekniikan uusimmat kiemurat ja kertaamalla asiakirjastandardin.

Ensimmäisenä työpäivänä nuorta naista kierrätettiin ympäri taloa ja vastassa oli hengästyttävän paljon uusia ihmisiä ja asioita. Hymy ei hyytynyt, vaikka pieni epävarmuus nakersi mielessä. Selviänkö tästä? Olenko tarpeeksi hyvä?

Toimitusjohtajan sihteeri oli tyylikäs viisikymppinen nainen, jolla oli raskaat kultakorut kaulassa ja tukka säntillisessä järjestyksessä. Kalliin näköisessä jakkupuvussa ei ollut rypyn ryppyä, ja avokkaiden korko oli juuri sopiva. Työpisteessä oli suorat paperipinot ja kynät ojennuksessa.

Palstan kirjoittaja Tuija Metsäaho on freelance-toimittaja ja kouluttaja.

Nuoren naisen työtehtäviin kuului asiakaskirjeiden laatiminen ja tiedotteiden kirjoittaminen.

– Miten täällä tehdään asiakirjoja? Tarkoitan että käytetäänkö asiakirjastandardin mukaista asettelua vai onko jokin oma tapa, nuori nainen kysyi.

Toimitusjohtajan sihteeri heilautti tukkaansa ja naurahti:

– Ei meillä ole mitään tiukkoja sääntöjä. Jokainen saa kirjoittaa niin kuin haluaa.

Ahaa? Eikös se anna firmasta vähän oudon kuvan ulospäin, jos täältä lähtee jos jonkinnäköistä viestiä maailmalle, nuori nainen ajatteli mutta ymmärsi pitää suunsa kiinni.

Mainittakoon vielä, että yrityksessä oli viimeisen päälle sisustettu ala-aula, jossa komeilivat tunnettujen kotimaisten suunnittelijoiden huonekaluklassikot. Akvaariossa uiskentelivat hyvinvoivat kalat kirkkaassa vedessä. Työntekijät pukeutuivat muodollisesti, mutta perjantaisin oli sopivaa käyttää farkkuja.

Näinhän se usein menee, että kirjoittaminen hoidetaan siinä sivussa muiden töiden ohella. Monta päivää jaksetaan kyllä miettiä uuden logon värisävyjä tai tuotemerkin fonttia, mutta yhteisiä kirjoitusohjeita ei anneta. Asiakirjastandardin mukainen asettelu muuten helpottaa sekä kirjoittajan että lukijan työtä. Että ei se ihan turha standardi ole.

Voit lukea lisää suomen kielestä verkkolehdestä www.kielikukkanen.fi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tervetuloa TerveysSummitiin!

Tiesitkö, että TerveysSummit on Suomen suurin terveystapahtuma? Se tuo kokonaisvaltaisen terveyden kovimmat asiantuntijat katsottavaksesi netin välityksellä - ja voit osallistua tapahtumaan ilmaiseksi tietokoneeltasi, tabletiltasi tai vaikka kännykältäsi mistä päin Suomea tahansa!
TerveysSummit koostuu sarjasta terveysaiheisia luentoja ja haastatteluja, jotka julkaistaan verkossa 25.3. – 31.3. Jokainen haastatteluvideo on syväsukellus aiheeseen huippuasiantuntijan johdatuksella - tällaista et löydä muualta!
Voit katsoa tapahtuman haastatteluita ilmaiseksi 24 tunnin ajan julkaisusta (kunhan ilmoittaudut mukaan!) tai VIP-passilaisena rajattomasti koko vuoden. Rekisteröidy jo tänään - se ei maksa mitään eikä sido sinua mihinkään. Ilmoittaudu heti osoitteessa https://terveyssummit.fi/ts/30/
P.S.
Jos et vielä tunne tapahtumaa, käy kurkkaamassa yksi viime vuoden helmistä, lääkäri Olli Sovijärven haastattelu stressin biohakkeroinnista
https://terveyssummit.fi/stressin-biohakkerointi/ts/30.

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)