PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA TUULA HEIKKINEN | 23.1.2013 | KOLLEGA.FI
Hetkessäolemisen taito

Moniko meistä on aidosti läsnä palaverissa, puhelimessa, kongressissa tai vaikkapa työkavereiden kanssa lounastaessaan? Useimmiten ajatukset ovat aivan muualla kuin siinä tilanteessa, missä olemme. Ainakin itse huomaan keskittymiseni herpaantuvan varsin helposti ja ajatusteni kiitävän jo valovuosien päässä siitä, mitä juuri sillä hetkellä olen tekemässä.

Työelämän kiireen automatisoimalle ihmiselle pysähtyminen on vaikeaa. Kun pää on täynnä suunnitelmia ja hoidettavia asioita, ajatukset juoksevat väkisinkin tulevaisuuteen. Kuitenkin kaikki tapahtuu vain tässä hetkessä.

Läsnäoloa voi harjoitella ja keinoja läsnäolon opetteluun on onneksi olemassa. Niistä kertoo mindfulness-kouluttaja Leena Pennanen, joka on opettanut tietoisen läsnäolon taitoa jo kymmenen vuotta. Lehtemme haastattelussa hän kertoo muun muassa aistimisen yhteydestä läsnäolon taitoon ja antaa pari helppoa harjoitusvinkkiä kokeiltavaksi.

Uudessa vierailija-blogissamme kirjoittaa tällä kertaa kouluttaja, kirjailija ja pappi Antti Kylliäinen, joka sukeltaa hyveiden maailmaan. Hän pohtii kirjoituksessaan hyveitä ja hyötyä. Hänen kirjoituksistaan saamme nauttia lehdessä myöhemminkin.

Työn iloa -blogissa pohditaan tällä kertaa syvällisesti työurien pidentämisen problematiikkaa. Sana hallussa -palstalla taasen käsitellään kirjoitusohjeiden ja asiakirjastandardin tarpeellisuutta ja niiden käyttöä – ja käytön puutetta – työelämässä.

Viime viikolla ilmestyi myös Tasapainon avaimet -palstalla juttu palautteenannon vaikeudesta ja siitä, miten palautteenannon tulisi kuulua kaikille työyhteisössä. Kannattaa käydä lukemassa – ja ottaa vaikutteita sekä itseä että omaa organisaatiotaan varten.

Seuraavat jutut ilmestyvät jälleen kahden viikon päästä keskiviikkona. Sitä ennen ensi viikolla luvassa Coahcing-palstalle juttu mielenkiintoisista valmennuskokemuksista caseineen.

Virkeää työpäivää!

Marja Kasanen
Päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)