HYVINVOINTI

Mainos
TEKSTI REIJA SKURNIK | 27.12.2012 | KOLLEGA.FI
Tässä hetkessä

Eräänä syksyn pimeänä päivänä istuessani pienessä asunnossani espanjalaisessa vuoristokylässä mietin elämää Suomessa: asiakkaitani, suomalaista elämäntapaa, työelämän paineita, perhe-elämän kiemuroita ja ilmaston vaikutusta ihmisiin. Lomatunnelmissa on tietenkin helppo ajatella, että ihmisten pitäisi osata ottaa rennommin arkielämän paineet ja tehdä enemmän iloisia asioita. Olen kuitenkin huomannut oppineeni Espanjassa uudenlaista asennetta – hetkessä olemisen taitoa.

Aina ei ole kyse siitä, että teemme liikaa työtä – ihminen tarvitsee työtä ja jaksaa tehdäkin sitä aika paljon. Suurimmat paineet tulevat henkiseltä puolelta, riittämättömyyden tunteesta ja henkisestä väsymyksestä. Jos osaisimme antaa itsellemme vähän enemmän anteeksi tekemättömiä töitä, osaisimme vetää tarkemmat rajat jaksamisellemme ja luottaisimme enemmän siihen, että kaikki hoituu ajallaan, säästyisi energiaa, joka menee murehtimiseen ja huolehtimiseen. Se on vaativa tehtävä keskellä työpäivän kiireitä, mutta ei mahdoton.

Reija Skurnik on vyöhyketerapeutti ja homeopaatti.

Suomalainen on luonnostaan huolellinen, tarkka ja velvollisuudentuntoinen, eikä näitä ominaisuuksia tarvitse enempää korostaa. Riittää, kun tekee oman parhaansa meneillään olevassa tehtävässä. Keskittymällä aina olennaiseen kuluvalla hetkellä, säästämme energiaa seuraavaan tärkeään tehtävään. Ihminen on rajallinen olento, joka pystyy tekemään vain tietyn määrän asioita päivän aikana. Ajatus hyppää hetkessä jo seuraavan asian suunnitteluun ja murehtimiseen, jos emme ole valppaana.

Yhtä tärkeää kuin olisi työtä tehdessä pysyä käsillä olevassa hetkessä, olisi pysähtyä tekemättömyyden tilaan. Keskellä työpäivää, kun aivot alkavat väsyä, olisi hyvä katkaista työnteko ja istua hetki hengitykseen keskittyen. Tällä tavalla pystyy lataamaan kehoonsa valtavan määrän virkistävää energiaa muutamassa minuutissa.

Kokeile ja opettele oma tapasi ladata itsesi päivän haasteita varten. Istu tukevasti, mutta rennosti ja sulje silmäsi. Hengitä syvään nenän kautta sisään ja suun kautta ulos. Ajattele jotain iloista ja virkistävää, ja mene hetkeksi hengityksen mukana muihin sfääreihin. Harjoitus tekee mestarin ja hetken pysähdyksestä voi tulla salainen aseesi työelämän paineita vastaan.

Kirjoittaja Reija Skurnik on vyöhyketerapeutti ja homeopaatti. Lisätietoja www.skurnik.fi

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)