TYÖELÄMÄN PSYKOLOGIAA

Mainos
TEKSTI JA KUVA MARJA KASANEN | 28.10.2012 | KOLLEGA.FI
Palstankirjoittajan esittely
Vuorovaikutus tuo merkitystä elämään

Työelämän hyvinvointi on aina kiinnostanut Ilona Rauhalaa, joka toimii valmentavana psykologina ja yrittäjänä. Jo opiskeluaikana hän tiesi haluavansa työskennellä työssäkäyvien ihmisten parissa.

Monipuolisesta työstään pitävä Rauhala valmentaa ja sparraa työyhteisöjä ja yritysten avainhenkilöitä. Rauhala on toiminut yrittäjänä omassa firmassaan Ilona Rauhala Oy:ssä viimeiset viisi vuotta. Aiemmin hän työskenteli valmentajana konsulttiyhtiössä, jonka osakkaana myös oli.

– Tajusin varhain, että yrittäjyys on minun juttuni. Sain siitä esimakua jo työskennellessäni edellisessä työpaikassani konsulttitoimistossa verkostoyrittäjänä, hän kertoo.

Rauhala on erikoistunut niin huippusuorittajien ja johtajien sparraamiseen kuin kokonaisten työyhteisöjen coachaamiseen esimerkiksi muutostilanteissa.

Coachingia valmennusmuotona Rauhala on käyttänyt yli kahdeksan vuotta.

– Olen käyttänyt coachingia niin pitkään kun sitä on ollut Suomessa. Coaching-koulutuksen sain Lontoossa ja edellinen työpaikkani oli ensimmäisten yritysten joukossa tarjoamassa sitä asiakkaille.

Keskustelut virkistävät

Työssään Rauhala pitää siitä, että toimeksiannot ja tilanteet vaihtuvat. Toisaalta hän myös nauttii pitkäaikaisista asiakassuhteista, joissa asioihin päästään syventymään kunnolla.

Ilona Rauhala nauttii hyvistä keskusteluista ystävien kanssa.

– Arvostan sitä, että asiakkaat luottavat minuun, ja lähtevät rohkeasti työskentelemään usein varsin vaikeiden ja haastavien asioiden parissa.

Ihmissuhteet ovat tärkeitä Rauhalalle myös vapaa-aikana, ja hän pitää ystävien kanssa keskustelemisesta.

– Kiireisinä työkuukausina menen tukka putkella, mutta loma-aikoina tapaan paljon ystäviäni ja sukulaisiani. Minulla on yhdeksän kummilasta.

Arkielämä rentouttaa

Suurimman osan vapaa-ajasta vie perhe, sillä Rauhala on kahden kouluikäisen pojan äiti, ja poikien harrastukset pitävät myös Ilonan kiireisenä.

– Parhaiten rentoudun elämällä ihan arkista elämää. Harrastan kehotietoisuutta, normaalia liikuntaa ja joogaa. Harrastan myös oman alani opiskelua, sillä työni on elämäntapa.

Rauhalan elämänfilosofiaa kuvaa hyvin hänen lempilauseensa ”harjoitus tekee mestarin”.

Työelämän psykologiaa -palstallaan Rauhala aikoo käsitellä psykologista pääomaa eri näkökulmista ja kertoa muun muassa, miten ihminen voi kehittää ja vaalia sitä.

– Tarkoitukseni on valottaa lukijoille psykologisia lainalaisuuksia, joiden avulla jokainen voi helpottaa omaa arkeaan ja vaikuttaa hyvinvointiinsa.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)