COACHING

Mainos
TEKSTI KAIJA PITKÄNIEMI KUVA RITVA IKONEN | 29.10.2012 | KOLLEGA.FI
Totuus coachingista

Coachingista puhutaan paljon, mutta silti ei välttämättä tiedetä, mitä se oikeasti tarkoittaa.

Tyylilajeja on tällä hetkellä pääsääntöisesti kaksi: Business Coaching, jota itse edustan, ja Life Coaching. Molempien päämääränä on kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin lisääminen.  Business Coachingissa asioita painotetaan työn näkökulmasta. Jatkossa tulee varmasti lisää coachingin lajeja tai tyylisuuntia, sillä alan kasvaessa tarvitaan erikoistumista.

Coachaus on enemmän kuin menetelmä. Se on mielentila. Coachaus edellyttää uteliasta, avointa ja luovaa mieltä. Se on näkökulman laajentamista, unelmointia, pieniä ja suuria tavoitteita. Vaikka coaching parhaimmillaan on lähes taikaa, se ei ole mikään hokkuspokkus-menetelmä. Se on prosessi, ja kehitystä tapahtuu askel kerrallaan. Coachingin hienous on mielestäni siinä, että valmiita vastauksia ei anneta. Kaikki löytyy valmennettavasta itsestä. Taitava coach osaa kysyä herätteleviä, ravistelevia ja monipuolisia kysymyksiä, jolloin coachattava ajautuu prosessiin, jossa itsekin hämmästyy löytämistään vastauksista. Se, jos mikä, on taikaa!

Sanoista teoiksi

Coaching-tapaaminen kestää puolitoista tuntia kerrallaan, ja siihen tarvitaan ainoastaan kynä, paperi ja avoin mieli. Istunnon lopussa tehdään aikataulu konkreettisista toimenpiteistä. Siksi yksikin coaching-sessio tuo jo tulosta puhumattakaan useammasta kerrasta, jolloin nähdään kehityksen polku pidemmällä aikavälillä.

Palstan kirjoittaja Kaija Pitkäniemi on Business Coach.

Koska itsetuntemus on tärkeää niin työ- kuin yksityiselämässä, sovellan valmennuksiini Tasapainon Avaimet® -menetelmää. Tämä itsetuntemusmenetelmä tarjoaa laaja-alaisia vastauksia itsensä ja toisten ymmärtämiseen, ja käytän sitä sekä yksilö- että tiimicoachauksiin.

Uskon, että coaching on vasta taipaleensa alussa ja juuri konkreettisuutensa ja voimallisuutensa vuoksi se tulee menetelmänä olemaan jatkossa oleellinen osa yritysten jokapäiväistä toimintaa.

Parhaiten coachingin merkitys avautuu, kun sitä kokeilee itse. Vasta silloin saa todellisen käsityksen siitä, mistä oikein on kysymys.

 

Lisätietoa kirjoittajasta ja coachingista löydät osoitteesta www.intuitivo.fi.

 

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)