SANA HALLUSSA

Mainos
TEKSTI JA KUVA MARJA KASANEN | 28.10.2012 | KOLLEGA.FI
Palstankirjoittajan esittely
Suomen kielen monimuotoisuus kiehtoo

Lukeminen ja kirjoittaminen ovat aina kiinnostaneet Tuija Metsäahoa, joka työskentelee toimittajana ja kouluttajana omassa yrityksessään. Aiemmin sihteerinä toimineen Metsäahon elämä muuttui 2000-luvun alussa Helsingin yliopiston suomen kielen opintojen siivittämänä.

Seitsemän vuotta yrittäjänä toiminut Metsäaho on koulutukseltaan HSO-sihteeri ja filosofian maisteri. Monivuotinen sihteeriura jäi taakse, kun lehtiala rupesi kiinnostamaan Tuijaa hänen opiskelleessaan suomen kieltä.

– Aloin kirjoittaa juttuja ammattilehtiin ja perustin oman yritykseni Tekstimetsän vuonna 2005. Kotona työskentely tuntui viehättävältä ajatukselta, Metsäaho kertoo.

Kokemuksen karttuessa hän alkoi myös opettaa kirjallista viestintää sihteereille ja merkonomeille Markkinointi-instituutissa.

– Opetan myös lehtikirjoittamista tiedottajille. Lisäksi teen yksittäisiä koulutuskeikkoja.

Oma verkkolehti

Suomen kielen monimuotoisuus kiinnostaa Metsäahoa siinä määrin, että hän julkaisee omaa kielikukkanen.fi-verkkolehteä. Neljättä vuotta ilmestyvä lehti kertoo suomen kielestä kansantajuisesti.

– Lehti tarjoaa helposti luettavia juttuja ja palstoja huumorilla höystettynä. Lukijapalautteen perusteella konsepti on onnistunut, hän sanoo.