ELÄMÄ JÄRJESTYKSEEN

Mainos
TEKSTI MARJA KASANEN KUVA LIESBETH DINNISSEN | 28.10.2012 | KOLLEGA.FI
Palstankirjoittajan esittely
Kaaoksesta järjestykseen

Vuosituhannen alussa Anne te Velde-Luoman urasuunnitelmat menivät uusiksi, kun hän kävi Professional Organizer -kurssin. Monenlaisissa tehtävissä toiminut te Velde-Luoma löysi kerralla unelma-ammattinsa, jossa on viihtynyt yli kymmenen vuotta.

Anne te Velde-Luoma asuu ja työskentelee Hollannissa, mutta käy nykyään usein Suomessa luennoimassa ja kouluttamassa uusia ammattijärjestäjiä. Hollantiin te Velde-Luoma muutti miehensä vuoksi jo kaksikymmentä vuotta sitten ja jäi sinne perustamaan perhettä. Ennen muuttoaan hän ehti opiskella Helsingin yliopistossa venäjän kieltä ja kirjallisuutta.

– Myöhemmin 90-luvulla Hollannissa opiskelin myös graafista suunnittelua, mutta valmistuminen jäi rintasyöpään sairastumisen vuoksi, hän kertoo.

Anne te Velde-Luoma oli aiemmin toiminut muun muassa pankkivirkailijana, näyttelyassistenttina, opettajana, myyjänä ja matkanjohtajana, mutta varsinaista omaa alaa hän ei ollut löytynyt.

– Onnekseni 90-luvun lopulla eteeni osui artikkeli, jossa kerrottiin professional organizerin työstä. Innostuin siitä heti ja kouluttauduin vuonna 2000 ammattiin.

Tilaa ja selkeyttä

Professional Organizer on henkilö, joka auttaa luomaan koteihin, toimistoihin ja kalenteriin tilaa, järjestystä ja selkeyttä. Ammatti syntyi Yhdysvalloissa 80-luvulla ja levisi hiljalleen muihin länsimaihin. Anne te Velde-Luoma toi alan Suomeen kaksi vuotta sitten, kun hän alkoi kouluttaa täällä ammattijärjestäjiä.

– Vuonna 2009 pidin Työväenopistossa elämän yksinkertaistamiskursseja, joille kaikki halukkaat eivät mahtuneet. Halusin jakaa tietoa raivaamisesta ja aloin työstää kurssimateriaalista kirjaa, joka julkaistiin vuonna 2010 nimellä Kaaoksen kesyttäjä.

Samana vuonna te Velde-Luoma koulutti ensimmäiset suomalaiset ammattijärjestäjät.

– Olemme perustaneet alan yhdistyksen Suomen Professional Organizerit ry:n, jossa on jo viisikymmentä jäsentä! Yhdistys tekee alaa tunnetuksi ja valvoo palvelun laatua.

Järjestelytaidoille tarvetta

Nykyelämän tavaranpaljoudessa ammattijärjestäjälle on tarvetta. Kun paikat pursuavat tavaroita ja papereita, ammattijärjestäjä auttaa asiakasta laittamaan paikat kuntoon ja ohjaa häntä löytämään järjestämisen periaatteet ja itselleen sopivan systeemin.

Anne te Velde-Luoma auttaa ihmisiä selviämään tavaranpaljoudesta.

Hollannissa ala on jo tunnettu ja te Velde-Luomalla on paljon omia asiakkaita.

– Ihmiset kantavat valtavasti vastuuta omistamistaan tavaroista ja papereista. Tuntuu merkitykselliseltä, kun voi auttaa ihmisiä vapautumaan turhasta.

Vapaa-aikanaan Anne käy koiransa kanssa kävelylenkeillä, hoitaa puutarhaa, ja patikoi miehensä kanssa. Annen valoisaa luonnetta kuvaa hänen mottonsa: elämä on lyhyt, less is more!

Järjestystä elämään -palstallaan Anna aikoo esitellä muun muassa työkaluja tilan ja ajan järjestämiseen.

– Raivaaminen on kivaa. Olo kevenee, kun saa tilaa omannäköiselle elämälle.

 

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)