TASAPAINON AVAIMET

Mainos
TEKSTI MARJA KASANEN KUVA RITVA TIAINEN | 28.10.2012 | KOLLEGA.FI
Palstankirjoittajan esittely
Itsetuntemus luo tasapainoa

Ihmisten välinen vuorovaikutus on aina kiehtonut Carita Nybergiä, joka kyllästyi työelämän oravanpyörään vuosikymmenen sitten. Elämäntehtävänsä Carita löysi Tasapainon Avaimet -menetelmän valmentamisesta, joka on avannut uusia ovia ja tuonut innostusta elämään.

Kymmenen vuotta valmentajana ja yrittäjänä toiminut Carita Nyberg on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri. Ennen oman Keys2Balance-yrityksensä perustamista hän ehti toimia lähes kaksikymmentä vuotta vaativissa markkinoinnin esimiestehtävissä isoissa elintarvikealan yrityksissä.

– Viimeiset työvuodet toisen palveluksessa olivat raskaat. Olin aika hukassa ja hain vastauksia siihen, kuka oikein olen ja mikä on elämäntehtäväni, hän kertoo.

Vuonna 2002 Nyberg kuuli sattumalta ystävältään amerikkalaisesta itsetuntemusmenetelmästä, joka kolahti heti. Hän perusti saman tien oman yrityksen ja lähti Santa Fehen opiskelemaan aihetta.

Avaimia toisten ymmärtämiseen

– Olen jatkokehittänyt Tasapainon Avaimet -menetelmää siten, että se on mahdollisimman käytännöllinen ja sopii arjen vuorovaikutus- ja johtamistilanteisiin.

Valmentaminen innostaa Carita Nybergiä.

Menetelmä lisää itsetuntemusta ja antaa eväitä muiden ihmisten ymmärtämiseen. Avaimet tarjoavat konkreettisia ratkaisuja erilaisiin vuorovaikutustilanteisiin.

Nyberg valmentaa pääasiassa esimiehiä ja tiimejä. Suomen lisäksi hän kouluttaa ruotsin ja englanninkielellä. Kuusi vuotta sitten Nyberg alkoi kouluttaa myös uusia Tasapainon Avain -valmentajia.

– Palkitsevinta työssäni on se, kun kuulen, miten valmennettavan elämä tai työtilanne on helpottunut valmennuksen ansiosta.

Palapeli selvittää ajatukset

Työn vastapainoksi Nyberg rentoutuu lukemalla ja ulkoilemalla. Asioiden jäsentäminen ja pohtiminen sujuu häneltä parhaiten 1000 palan palapeliä kooten. Harrastuksista matkustaminen ja kielten harrastus ovat sydäntä lähellä ja hän taitaa toistakymmentä kieltä.

– Viimeisimpinä kielinä olen opiskellut islantia ja hollantia.

Nybergin mottona on Carpe Diem, tartu hetkeen. Kun asioiden antaa tapahtua omalla painollaan, ei aina tarvitse hallita tapahtumien kulkua.

Tasapainon avaimet -palstalla Nyberg lupaa käsitellä työelämän haasteita avainten avulla. Tavoitteena on saada lukija pohtimaan itseään ja vuorovaikutustaan uudella tavalla.

– Muutos alkaa aina itsestä. Toivon, että voin auttaa lukijoita oivaltamaan uusia asioita ja myös avaamaan omia lukkojaan.

Faktaa Tasapainon Avaimet -menetelmästä

  • Tasapainon Avaimet on yhdeksän avaimen kokonaisuus, jossa on vuorovaikutuksen, motivaation sekä jaksamisen avaimia. Kukin avain toimii erillisenä tai voidaan yhdistää muihin teemoihin.
  • Avaimet soveltuvat kaikille toimialoille mm. esimies- ja tiimivalmennukseen, ja menetelmää voi soveltaa esimerkiksi johtamiseen, myyntiin, asiakaspalvelun kehittämiseen ja rekrytointiin.
  • Avainten hyöty on niiden toimivuus arjessa. Valmennuksen jälkeen osallistujat voivat heti soveltaa oppimaansa niin työssä kuin kotona.
  • Lisätietoja www.tasapainonavaimet.fi

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)